Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12296837 www.bgdnes.bg

Хвърлят Спас на "Жалгирис"

Тисера заменя продадения Сотириу в атака, вдигат Гонсалвеш и Каули

32-годишният Спас Делев е готвен от "Лудогорец" за тайно оръжие срещу литовския "Жалгирис". Българският национал напоследък рядко започва като титуляр за "орлите", но сега може да бъде изненадващият ход на треньора Анте Шимунджа. Шампионите приемат своя съперник в първи плейоф за Лига Европа утре от 20:45 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

В атаката на "Лудогорец" ще има промени в сравнение със злополучния мач с "Динамо" (Загреб) и отпадането от Шампионската лига. 25-годишният аржентински нападател Матиас Тисера ще замени продадения в посока Япония кипърски голмайстор Пиерос Сотириу. Спортно-техническият щаб на разградчани се надява, че ще може да разчита и на Клод Гонсалвеш. Португалецът е в групата, но не е играл повече от месец заради травма в гърба.

Реклама

Почти сигурно на крака ще бъде вдигнат и ключовият плеймейкър Каули Оливейра. Бразилецът пропусна двубоя в Хърватска заради контузия. "Лудогорец" със сигурност няма да може да разчита на защитника Жан Карничник, халфа Доминик Янков и нападателя Рик Джонатан, които са наказани. Всички те бяха изгонени с червени картони в реванша срещу "Динамо", загубен с 2:4 на "Максимир". Добрата новина е завръщането на Бърнард Текпетей след наказание.

Днес "Лудогорец" ще проведе официалната си тренировка от 10 часа преди обяд. От 13,30 часа пред медиите ще говорят треньорът Анте Шимунджа, както и защитникът Игор Пластун.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама