Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12300847 www.bgdnes.bg

Стоичков за Марадона: Виновен съм, не го отделих от лешоядите около него

Носителят на "Златната топка" за 1994 година Христо Стоичков говори за отношенията си с легендарния Диего Марадона, който почина през ноември 2020 година.

"Понякога чувствам вина, че не го отделих от тези лешояди, които се въртяха около него. Имахме добри отношения. На моменти си стоя у дома и си мисля, че можех да направя нещо и се чувствам малко виновен. Имах възможността да направя нещо. Ядосваше ме да гледам Диего заобиколен от хора в костюми и вратовръзки, които не се интересуваха от неговото благополучие", коментира Стоичков пред ESPN, цитирана от БТА.

Реклама

Марадона "никога не се е дистанцирал от приятелите си" и за всичко са виновни "тези момчета, които са го карали да се чувства сам", каза още бившият национал на България.

Стоичков е поддържал близък контакт с аржентинеца до 2016 година: "Имах всички негови телефонни номера. Говорили сме много пъти. Последният път беше февруари 2016 година. Тогава той лично ми се обади за рождения ми ден. След това никога повече не успях да говоря с него, въпреки че си изпращахме съобщения. Винаги спеше, почиваше си, играеше, разхождаше се."
"Видях го да страда толкова много. Нека да почива в мир", завърши Христо Стоичков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама