Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12306410 www.bgdnes.bg

И Мъск се гаври с "Юнайтед"

Униженията за "Манчестър Юнайтед" нямат край. Клубът е раздиран от скандали, закотвен е на последно място в класирането без спечелена точка. А за капак всеки е взел отбора за мезе. Поредният, който си позволи да се майтапи с "червените дяволи", бе милиардерът Илон Мъск. Считаният за най-богатия човек на планетата пусна мухата, че ще купува клуба, а малко след това призна, че просто се е пошегувал.

"За да бъда ясен, аз подкрепям лявата половина на Републиканската партия и дясната част на Демократическата партия. Също така купувам "Манчестър Юнайтед", сензационно написа Мъск вчера сутринта в Туитър. "Не, това е дългогодишна шега в Туитър. Няма да купувам който и да е спортен клуб", уточни след това основателят на автомобилите "Тесла".

Реклама

"Манчестър Юнайтед" е собственост на базираното във Флорида семейство Глейзър от 2005 година насам. Феновете обаче са категорично против управлението им. Напролет ще станат точно 10 години, откакто "червените дяволи" за последно вдигнаха титлата. Те все още са рекордьори на Англия с 20 шампионски отличия.

Междувременно нервите на нападателя на "Манчестър Юнайтед" Кристиано Роналдо не издържаха. Той се закани скоро да разкрие цялата истина около себе си и ситуацията му в клуба.

"Ще узнаят истината в интервю след няколко седмици. Медиите лъжат. Имам тефтер и през последните няколко месеца от 100 новини само 5 бяха верни. Представете си за какво става дума. Придържайте се към този съвет", написа Роналдо в социалните мрежи.

Търпението на мениджъра на "Юнайтед" Ерик тен Хаг към суперзвездата също вече е изтекло. Той иска да се раздели с португалеца, съобщават най-големите вестници на Острова. Според "Сън" дори съотборниците вече не желаят Кристиано в съблекалнята. Проблемът пред ръководството е, че все още не са получили нито едно предложение за голямата си звезда.

31-01 Кризата между Роналдо и "Манчестър Юнайтед" се задълбочава

31-02 Илон Мъск

Каре 1 (В челото)

Илон връща кокаина в кока-колата

Изцепката с "Манчестър Юнайтед" не е първият случай, в който най-богатият човек на планетата се заканва да купи нещо, а после се отказва. Особено популярна стана негова шега през април тази година. "Следва да купя "Кока-кола" и да върна кокаина в нея", обяви тогава Мъск, намеквайки за оригиналната рецепта на напитката от 1886 година. Пазарната стойност на компанията за безалкохолни напитки е 284 милиарда долара, докато състоянието на Мъск в момента възлиза на 253 милиарда долара.

Най-нашумяла беше евентуалната сделка за придобиването на социалната мрежа Туитър преди 2 години. Продажбата бе изчислена на стойност приблизително 44 млрд. долара. През юли Илон Мъск официално се отказа да купува компанията, а от "Туитър" заплашиха да предприемат съдебни действия срещу него.

От македонския вестник "Нова Македония" пък призоваха Мъск да купи цялата страна и след това да премахне "Северна" от името й. Освен това го помолиха да изпрати всички политици на Марс.

Реклама
Реклама
Реклама