Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12306477 www.bgdnes.bg

Стойчо обявен за предател №1 на "Армията"

Екзекутора посрещнат на стадиона с освирквания

Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов е обявен за предател №1 на "Армията". Екзекутора почти се екзекутира пред феновете, след като официално бе обявен за оперативен директор на ЦСКА 1948.

Алтернативният "червен" клуб е възприет за враг от запалянковците на ЦСКА-София и преминаването на Стойчо в него се приема изключително болезнено. Само преди няколко месеца Младенов говори как ЦСКА е само на "Армията", а другият клуб е просто един проект. След напускането на ЦСКА-София Стойчо вече е на друго мнение. Любопитно е как Екзекутора ще работи с треньора на 1948 Любослав Пенев. Двамата си размениха престрелки, след като Ел Голеадор бе уволнен от "Армията", а на негово място дойде Младенов. Тогава Любо нападна жестоко Стойчо, когото нарича "колегата от Плоски".

Реклама

"Според мен беше редно, когато и да е, да звънне и да ми каже, че преговаря с ЦСКА - каза Пенев. - За мен това не е мъжка постъпка, а на всичкото отгоре ме вижда тук и проявява страхотно лицемерие. Това е много гадна и долна постъпка от негова страна. Колегата от Плоски е редно да престане да мрънка, да се оплаква и да мяука."

От днес Любо и "колегата от Плоски" ще работят заедно, като Пенев ще отговаря изцяло за спортно-техническата част. Самият Младенов не се чувства предател, тъй като бил изгонен от "Армията" и не е имал друг избор. Не така мислят феновете, за които Екзекутора вече е персона нон грата.

"Никога не е късно да станеш за резил - каза лидерът на агитката Иван Велчев-Кюстендилеца. - Никога не е късно да се изложиш. И никога не е късно да бъдеш наречен предател от тези, които те обичаХА. Справка - С.М., Л.П. (Стойчо Младенов и Любо Пенев)".

От своя страна Стойчо твърди, че не отива за пари в ЦСКА 1948 и там ще взима най-ниската заплата в кариерата си.

"На мен, а на всички ни е неприятно, че има две ЦСКА-та - каза Младенов при представянето си. - Искам да видя един ЦСКА. Феновете - разделени, легендите - разделени, ръководителите. Не говоря за обединение. Има разделение между фенове, легенди. Защо в "Левски" няма разделение? При нас се поощрява - разделяй и владей. Всеки е в правото си да бъде недоволен. Аз съм достатъчно зрял човек, за да преценя какво да направя в моя живот. Какво по-добро от това да отида в клуб, в който работят мои съотборници, легенди на ЦСКА. Къде да отида - в "Лудогорец", "Левски"? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от "Българска армия", къде да отида? Попадам на точното място. Това е клуб с бъдеще."

Младенов се закани да дойде на "Армията" за мача между двата ЦСКА на 29 юли. Почти сигурно доскорошният любимец ще бъде посрещнат с бурни освирквания от феновете.

Реклама
Реклама
Реклама