Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12313706 www.bgdnes.bg

Най-богатият британец иска "Юнайтед"

"Червените дяволи" не успяха да вземат и Жоао Феликс

Най-богатият британец посяга към "Манчестър Юнайтед"! Сър Джим Ратклиф, чието състояния се оценява на 15 млрд. паунда, е готов веднага да влезе в преговори с фамилия Глейзър за придобиването на клуба. Водещата новина на английските медии бе потвърдена от говорител на милиардера пред вестник "Таймс".

"Ако клубът се продава, Джим определено е потенциален купувач. Ако нещо подобно е възможно, бихме се поинтересували от евентуални разговори с оглед на дългосрочното придобиване на собственост", каза представителят на Ратклиф.

Реклама

Новината бе посрещната с възторг от феновете на "Юнайтед", които от години протестират срещу управлението на американската фамилия Глейзър. От своя страна Ратклиф от дете е фен на "червените дяволи"" и е готов да поеме пълния контрол над клуба.

"Той познава сърцето на клуба, познава сърцата на феновете. Сър Джим е човек на "Манчестър Юнайтед" докрай и би бил идеалният, който да поеме клуба", коментира легендата на клуба Вив Андерсън.

Според английските медии фамилия Глейзър е готова да се раздели само с миноритарен дял от клуба на стойност 5 млрд. паунда. Но предвид предложението на Сър Джим и обществения натиск, е възможно американците да склонят да се разделят изцяло с "Юнайтед".

Същевременно "червените дяволи" претърпяха нов провал на трансферния пазар. Клубът е отправил оферта на стойност 130 млн. евро за нападателя на "Атлетико" (Мадрид) Жоао Феликс, но тя е била отхвърлена. Испанците са категорични, че ще се разделят с португалеца само срещу откупната му клауза в размер на 350 млн. евро. Така "Юнайтед" продължава отчаяно да търси нов играч за атаката преди затварянето на трансферния прозорец. Последното спрягано име е това на Пиер-Емерик Обамеянг от "Барселона", чиято цена е около 25 млн. евро. Фаворит за подписа на нападателя е "Челси", така че "Юнайтед" най-вероятно ще се размине и с габонеца.

В понеделник "червените дяволи" посрещат "Ливърпул" в дерби №1 на Англия. Според медиите на Острова мениджърът Ерик тен Хааг ще остави на резервната скамейка разочароващия постоянно капитан Хари Макгуайър.

Реклама
Реклама
Реклама