Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12316396 www.bgdnes.bg

Развигор Попов честити рождения ден на хирурга: Ген. Мутафчийски ми спаси живота!

Той и екипът му ми махнаха тумор, не ям месо, не пуша и съм добре

"Благодарен съм изключително много на ген. Венцислав Мутафчийски и екипа му, които ме спасиха от тумора, който имах. И разбира се, ще му честитя рождения ден, да е жив и здрав дълги години да помага на хората."

Тези думи на композитора на едни от най-големите хитове на българската естрада Развигор Попов са отправени към шефа на ВМА, който в събота навършва 58 години.

Реклама

Миналата година стана ясно, че 82-годишният композитор е бил застигнат от коварна диагноза, но за заболяването си той не желаеше да говори, преди да е успял да се пребори с него. Месеци след интервенцията, през която премина, музикантът открито сподели, че му открили и премахнали тумор. Операцията била извършена по съвременния лапароскопски метод - безкръвно, а здравето си Попов поверил на топ екипа на ген. Венцислав Мутафчийски от ВМА.

"Оперираха ми туморно образувание в пикочния мехур и го отстраниха, без да ме режат. Днес медицината е на изключително високо ниво. Лапароскопската операция се прави безкръвно, като вкарват разни тръбички в теб. Професорите успяха да изчистят всичко при мен, но манипулацията бе опасна, защото можеше да се пробие стената на пикочния мехур. Е, вече съм добре, освен че вече не ям месо и отказах цигарите", сподели преди време пред вестника Развигор. С днешна дата той вече е добре и дори планират със семейството да отскочат на море до Гърция.

Иначе ген. Мутафчийски и тази година ще изкара рождения си ден на работното място, споделят негови колеги. Най-голямата му радост е внучето Виктор, което се роди на 1 април, тази година. Шефът на ВМА и съпругата му Елена са родители на близнаците Марк и Александър, като в момента и двамата синове на Мутафчийски имат блестящи кариери по света. Съпругата му пък е психиатър и е началник в център за психично здраве.

Желаем на ген. Мутафчийски да е жив и здрав!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама