Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12444752 www.bgdnes.bg

Дариана Генова, вдовица на бащата на "Златният Орфей": Генко подаде ръка на Евгени Минчев и Ники Кънчев

Търси най-доброто романтично място за старта на възродения фестивал за естрадна музика

Наскоро Евгени Минчев публикува в социалката си архивни фотоси, към които е написал: "Как откраднах "Златният Орфей". Пред "България Днес" Дариана Генова, вдовицата на "бащата" на феста Генко Генов, коментира, че това е закачка. Истината е, че лордът дължал старта на кариерата си на нейния покоен съпруг.

Реклама

"Генко обичаше да помага. През годините е правил добрини на безброй хора. Подаде ръка и на Евгени Минчев, и на Ники Кънчев", разкри за вестника Генова.

"След промените на Генко му хрумна идеята българските медии да аташират свои сътрудници за фестивала. Пусна писмо до всички големи издания по това време. Отговориха му обаче само от "Хайлайф" и изпратиха за свой кореспондент на Слънчев бряг Евгени Минчев", поясни съпругата на социмпресариото. Така паркетният лъв става част от екипа на "Златният Орфей", сближава се със семейство Генови и пътува с тях в чужбина. "А по онова време имаше още визи", припомня Дариана Генова. Благодарение на покойния й мъж Минчев установява много полезни за кариерата си контакти "по света и у нас", които бързо го изстрелват към олимпа на светското хроникьорство у нас.

Дариана Генова призна още, че изчаква "стабилизиране на положението в България" и започва да прокарва идеята за възстановяването на феста легенда.

"Избирам подходящото място. Трябва да е романтично, какъвто едно време бе Слънчев бряг. Да могат зрителите да идват със съответното настроение, с подходящи облекла, а не по гуменки", сподели вдовицата на Генов.

Много бизнесмени я засипвали с предложения "Златният Орфей" да се провежда сред декорите на някоя планина.

"Това е трудно, защото хората ще трябва да се изкачват, ще са с туристически дрехи и едва ли ще се намерят толкова хотелски места за тях за петте дни на фестивала", преценила е Дариана Генова.

Реклама

Тя не скри огорчението си, че много родни звезди са забравили съпруга й и дори продължават да злословят по негов адрес, въпреки че също му дължали немалко от своята слава. Генова не иска да се връща към миналото и доносите на вече покойни и настоящи естрадни величия, които могат да се прочетат в дебелото досие в ДС на първия музикален мениджър преди 10 ноември.

Истината за ареста

"До ареста и присъдата на Генко се стигна след едно изказване на Джани Моранди в Сърбия. Там го попитали защо не иска да пее в тяхната страна, а е предпочел България. Той отговорил, че българите му засвидетелствали голямо уважение. "А колко ви платиха", попитали още сърбите. "Моят обичаен хонорар, 40 000 долара", казал Моранди", връща лентата назад половинката на Генов.

В действителност, добави тя, Джани Моранди получил от българската държава много по-малък хонорар за рецитала си на "Златният Орфей". В документите наистина било записано, че са му изплатени 40 000 долара, но реално сумата била далеч по-скромна. По думите й италианската поп икона отговорил така в Сърбия, за да не подкопава реномето и цената си, смята Генова.

"У нас обаче взеха отговора на Моранди много насериозно. Обявиха, че Генко е получил частта от парите до 40 000 долара от ЦРУ", доверява Дариана Генова.

Реклама
Реклама
Реклама