Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12445726 www.bgdnes.bg

Поп певицата DARA: Ще намеря новия "Глас на България"

Любовта ми даде криле и ме издигна 

КОЯ Е ТЯ

Дарина Йотова - DARA е родена на 9 септември 1998 г. във Варна. Завършва Националното училище по изкуствата "Добри Христов". Печели и наградата за най-добра изпълнителка за 2018 година на годишните музикални награди на БГ радио. През 2021 г. тя става треньор в осмия сезон на "Гласът на България" по bTV, което я прави най-младия треньор в историята на шоуто. Тази неделя поп певицата отново е рамо до рамо с Галена, Любо Киров и Иван Лечев в новия сезон на музикалното риалити.

- Броени дни остават до старта на новия, девети сезон на "Гласът на България" тази неделя по bTV. С какви емоции се впускаш в музикалната надпревара с колегите треньори Галена, Иван Лечев и Любо Киров?

Реклама

- Първо много се радвам, че отново сядам на червения стол, който освен забава и много незабравими мигове носи и голяма отговорност. Благодаря за доверието на целия екип на bTV и "Гласът на България". Нямах търпение за девети сезон и срещата ми с нови талантливи и супер зареждащи хора. На крачка от началото сме и съм супер развълнувана само при мисълта какво ни предстои.

- За какви гласове ще се бориш "на тъмно"? Има ли значение за теб дали участниците пеят народна музика, поп, рок, фолк или друг жанр?

- Ролята ми е да намеря новия "Глас на България". Не си поставям стилови ограничения и вярвам, че у нас има забележителни певци във всеки един стил.

Търся различни, необикновени тембри. Искам да направя отбор с цветна темброва картина.

- Нови награди у нас и в чужбина, нова песен, нова любов и нови пътувания - това ли описва най-кратко и пълно годината досега за теб?

- Ах, колко е хубаво някой да обобщи и да ми припомни отново за колко неща съм благодарна. Тези последни няколко месеца са луда, забавна и мечтана въртележка от хиляди емоции. Всичко се случва толкова бързо, че нямам време дори да го осъзная и дори да му се насладя.

- Последното ти парче Mr.Rover бележи голям успех след този на Thunder. Кога световната сцена ще стане още по-открита за българската музика и подобни хитове?

Реклама

- Днес е много по-трудно да създадеш хит и да достигнеш до голямата сцена. Всеки ден излизат 60 хиляди чисто нови парчета, а само една много малка част от тях имат възможността да се откроят и да оглавят световните чартове. Тайничко си мечтая и работя по осъществяването и на най-смелите ми мечти. Вярвам, че съвсем скоро ще се случат.

- Отдаде се на пътешествия в седем държави през последните 8 месеца. Разкажи ни за тези паметни преживявания и приключения.

- Имах нужда. Винаги, когато излизам навън, се срещам и запознавам с различни гледни точки и култури. Зареждам се от природата, от храната и от това колко хората не се вълнуват кой какво ще каже за облеклото, ориентацията и поведението им. След всяко пътешествие се завръщам променена, отворена и заредена за нови приключения.

- Какво ти донесе любовта?

- Любовта никога не е била такава. Даде ми криле, с които се издигнах на малко по-високо и повярвах отново в това, което бях забравила за момент, а именно, че тя е жизнерадостна, свободна и те кара да се усмихваш, без да спираш. Любовта е невероятна като почивка на най-горещата и романтична локация.

- Освен млада, красива и талантлива се показа и като отличен имитатор. Превъплъти се в Лили Иванова по много успешен начин преди две години. Кои са най-ярките ти спомени от тези имитации?

- Трябва да призная, че предизвикателството беше огромно. Гледах да открадна каквото мога от осанката й и да се доближа максимално до нея. Беше трудно, но иконите винаги са сложни за имитация.

- Говориш най-добре езика на младото поколение. Какво иска то сега и по какво се увлича най-много?

- TikTok и Васко Жабата, хахаха. Шегата настрана, смятам, че сегашното поколение е много открито и истинско, не се страхува да каже какво мисли и в какво вярва. Радвам се, че все повече се дава гласност на различни хора и техните разбирания. Радвам се, че не живеем в ограничена страна, която не може да приеме новостите на поколението.

- Какво да очакват феновете ти в близко време? Върху какво работиш сега?

- Използвам всеки удобен момент, за да вляза в студиото и да творя с готини музиканти. Очакват ме много проекти, изяви и срещи с любимата публика.

Реклама
Реклама
Реклама