Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12548910 www.bgdnes.bg

Васко Кеца се пази с очила от негативни емоции

Парите ми стигат, някои колеги не ме разбраха, като исках високи пенсии за тях

С тъмни очила се пази на сцената от лоши емоции Васил Найденов. Това е причината легендарният изпълнител да излиза с подобен аксесоар пред публиката дори когато е тъмно. Найденов се дразни от все по-голямата напоследък агресия, но е щастлив, че има толкова много фенове, които да зарадва.

Реклама

Специално за тях легендарният певец съвсем скоро ще пусне 40-годишни песни, които в момента записва в сборен албум с хитове, сподели самият той.

"Някои от текстовете и музиката са изключително хубави, но ги бях забравил, сега ги преоткривам. Мисля, че ще се харесат на хората, дори в нов аранжимент. А след това ще ги пея и на участия. Не може само с едни и същи хитове да се представям", смее се Васко Кеца.

Най-добрият ни изпълнител си е дал седмична почивка, тъй като ангажиментите му главоломно растат.

"Винаги съм казвал, че имам обърнат график и ми е трудно понякога да се пригодя към друго. Дори когато съм вкъщи, не мога да заспя по-рано от 3-4 часа през нощта. Особено когато имам участия. Там свършвам по това време и докато дам автографи или нещо хапна, става 5-6 сутринта. След хубав концерт обикновено не мога веднага да заспя, емоционален човек съм", казва вдъхновяващият изпълнител.

Певецът, който пръв започна да говори за увеличение на пенсиите в естрадата, днес е разочарован от факта, че голяма част от колегите му не го разбрали.

"Като кажат: Не ти ли стигнаха парите? Ама на мен парите ми стигат, но някои от вас не могат да се оправят. Аз заради вас исках нещата да си дойдат на мястото, за може да съществувате достойно, защото държавата иначе няма да се сети за всички", казва Васко, който все още не е взел своята първа пенсия.

Реклама

"Човек е хубаво да прави добро! Не съжалявам, че повдигнах тази тема. Ето, аз много фенове имам, продължават да ме слушат и харесват. В това отношение съм истински щастливец. Наскоро на рождения ми ден си говорих със страшно много хора, намерили ми телефона и ме поздравяват. Това е прекрасно", радва се Кеца.

Според него всяка музика си има ценители и фолка, колкото и да не му е любим жанр, приема повече, отколкото агресивния рап например.

"Аз също съм правил някакви компромиси в музиката, но никога със стила. Но този агресивен рап, който чувам и виждам как действа на тийнейджърите, доста ме плаши. Това мултиплициране от сцената тръгва и на улицата, сред учениците, учителите, всички. Аз неслучайно на участие ходя с тъмни очила. Просто тази агресия ме плаши, не искам да виждам срещу мен нахални и ядосани лица, предпочитам усмивки. Но да не бъда разбран погрешно, не мога да се оплача от любовта на хората, обичат ме и това ме прави щастлив. Освен това никога не съм имал спонсори. Не съм се нуждаел от тях", категоричен е Кеца.

Колкото до това дали тази година ще се включи в предизборна кампания, като пее за партия, изпълнителят на "Тишина" споделя:

"Не ме канят отдавна да пея за партии, преди време обиколих половин България с моите колеги, за да пея за СДС, мисля, че това време вече отмина. Сега не разчитат на лицата от естрадата, а на други неща, но иначе трябва да се гласува. Винаги гласувам", с усмивка споделя Васил Найденов.

Реклама
Реклама
Реклама