Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12549014 www.bgdnes.bg

Владо Въргала става въздържател

Вечер е кофти, сутрин е много гот, смее се актьорът

Вечният шоумен Владислав Карамфилов, по-известен с артистичния си псевдоним Влади Въргала, стана въздържател. За да бъде пълна липсата на всякакъв алкохол в организма му, заклетият фен на "Левски" не близва дори бира, признава самият той пред "България Днес".

"Братче, вечер ми е много кофти, ама пък сутрин ми е много гот", смее се актьорът. Десетилетия наред Въргала бе душата на всяка компания и заклет враг на всякакво въздържателство от развеселяващи напитки. Нерядко се е случвало през годините Владо да си има неприятности даже със закона заради необмислени постъпки в почерпено състояние.

Реклама

Днес високоградусовите еликсири изобщо не му липсват, но продължава да е душата на компанията и където и да отиде, се оказва сред десетки приятели, които весели с масали, върши услуги в движение и обсъжда футбола. Веселието из софийските заведения и будоари Въргала е заменил с усилена работа и много пътувания. Цяло лято актьорът обикаля със спектакъла си "Мемоарите на един Въргал" из страната и гостува на българските общности из европейските държави. "Всеки път пада голяма веселба - смее се любимецът на публиката. - По план представлението го мислех да е не повече от два часа, но никога не съм го играл по-кратко от три часа. Какво да направя - хората се заливат от смях, стават непредвидени паузи. А и публиката иска още и още, не щат да си тръгват, бе."

Освен това Владо вече е и част от моторджийската общност у нас, откакто шпори двуколесен звяр. Затова и е редовен участник в мотосъборите през лятото навсякъде из страната. Канят го най-вече за водещ на шоупрограмите и концертите, но и той сам весели публиката. Разбира се, пътува през лятото навсякъде с железния си кон.

"От работа не се оплаквам, има доста - казва Въргала. - Пътувам из България за разни мероприятия, все весели събития с весели хора, с приятели. Е, понякога ми идва в повечко, тъй като се случва да се прибера у нас след полунощ или дори вече в не толкова малките часове. Хубавото на непиенето е, че само за няколко часа се наспивам и съм отново готов за живота. Няма махмурлуци, бири с шкембе чорба и такива задължителни иначе животворящи субстракти."

Приятели на шоумена казват, че това не е първата му раздяла с висококтановите напитки. Сам Владо признава, че между 2009 и 2011 г., когато се е захванал с идеята да направи филма "Шменти капели", също е бил въздържател за почти две години. "Много беше трудно да се прави кино тогава - казва Въргала и не му е чак толкова весело. - Почти две години се борих филмът да види бял свят - големи трудности имах с финансирането, с разпространението, абе, изобщо скъсах си нервите. Но си казах, че няма да близна и капка, докато филмът не излезе. И спазих обещанието пред себе си."

На въпрос дали не си е обещал отново нещо, тоест има ли "бъдещи творчески планове", Карамфилов се подсмихва и твърди, че за момента работата със спектакъла му е достатъчна и удовлетворяваща. Е, без да се зарича, но когато "Левски" отново спечели титла, няма да се мине, без да бъде пуснат духът от бутилката.

Реклама
Реклама
Реклама