Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12557943 www.bgdnes.bg

Жена роди трета двойка близнаци

Геройство в трудни времена

Семейството има общо девет деца 

Доли ЛУКАНОВА

Майка героиня от дупнишкото село Бистрица роди трета двойка близнаци. Впечатляващ е и фактът, че с новите попълнения семейството на Цветелина Скоклева и Костадин Ламбов може да се похвали с цели девет деца.
39-годишната Цвети се притеснява дали всичко ще мине добре, затова избира частна болница в Дупница, където ражда с цезарово сечение в понеделник вечерта. Бебетата се раждат живи и здрави. Едното тежи 4 кг, а братчето му е с тегло 3 кг и 200 г.
"И тя, и бебетата са добре. Много сме щастливи, че имаме още две деца, но се притесняваме да говорим за това. Хората от селото ни се присмиват", коментира пред вестника Костадин.
Двамата влюбени се сгодяват през 2017 г., когато вече имат по едно дете зад гърба си от предишни връзки. Цветелина довежда момиченцето си, което по това време е на около 8 г., в дома на Ламбов и заживяват като семейство. От връзката им се ражда момченце, а през 2019 г. се появява и първата им двойка близнаци - момче и момиче. През 2020 г. семейството се увеличава с още две момченца, отново близнаци, а преди дни с още две. Така излиза, че щастливите родители се хвалят с по една двойка близнаци всяка година.


"Справят се, не търсят помощ. Държа да отбележа, че те са българи, не са от малцинствата. Мъжът работи като международен шофьор. Разчитат на неговата заплата и детските надбавки. Много трудолюбиви, достойни и честни хора са. Трябва да бъдат давани за пример", споделя развълнувано пред вестника кметът Кирил Огненски, който е техен кум и кръстник на първата двойка близнаци.


Той е трябвало да бъде кръстник и на втората двойка, но празненството се отлага и сега ще чака да кръсти и двете двойки наведнъж.
"Исках да организирам кампания в селото, за да им помогнем финансово. Щом чу, Костадин категорично отказа. Дори да няма пари, му е неудобно да вземе. Такъв човек е", допълва още управникът на селото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама