Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12587193 www.bgdnes.bg

Теренът в Разград атакуван от вредител по тревата

Бактерията напада футболните игрища в цяла Европа

Вредител по тревата напада стадиона на "Лудогорец" и това е причината за лошото състояние на терена в момента. Бактерията е поразила арените на много от големите клубове в цяла Европа, като това им създава огромни главоболия.

В петък от 21,45 на "Хювефарма арена" в Разград националите на България ще приемат Гибралтар в мач от турнира Лига на нациите и надеждите са новият селекционер Младен Кръстаич да започне с победа начело на "лъвовете".

Реклама

Каквото и да е състоянието на настилката, всичко освен успех срещу гостуващите аматьори ще бъде нова стъпка назад за амбициите на "трикольорите".

Със сигурност ще бъдат взети нужните мерки, за да може възможно най-скоро теренът в Разград да бъде отново в идеално състояние, но това ще отнеме време.

След загубата от "орлите" в Лига Европа футболисти на "Рома" се оплакаха от игрището. Все пак италианците признаха, че не е това причината за поражението с 1:2 на "Хювефарма арена". В "Лудогорец" са наясно, че качествената тревна настилка е много важна, за да може футболистите в зелено да покажат най-доброто, на което са способни, и да се възползват от техническите си преимущества, които имат, особено в мачовете от Първа лига.

А българските национали ще трябва да се справят срещу Гибралтар при сегашните обстоятелства и място за оправдания не може да има. Футболистите вече се готвят много сериозно за двубоя.

Президентът на БФС Борислав Михайлов говори вчера за необходимостта от нови стадиони в България по време на откриването на футболен терен в Елин Пелин. Шефът на федерацията изрази надежда, че до една-две години страната ни ще има стадион, с който да може да приеме финал за Суперкупата на Европа или Лигата на конференциите.

"Футболът е най-популярният спорт, но липсва голяма инфраструктура към момента - призна Михайлов. - Стадион "Пловдив" ми е голяма болка. Там може да се направи добра реконструкция и не е нужно инвестицията да е много голяма. Чашата е добре направена, бетонът си стои, теренът е добър. Трябва да се сложат седалки. Но няма футболен съюз в света, който да е направил стадион. Това е работа на държавата.

Да се надяваме, че до една-две години ще има стадион, с който можем да кандидатстваме и да приемем в нашата страна финал за Суперкупата на Европа или Лига на конференциите".

Реклама
Реклама
Реклама