Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12587264 www.bgdnes.bg

Левандовски проговори за "Златната топка"

Пътят до спечелването й е по-лесен с "Барселона, отколкото с "Байерн", казва полякът

Спечелване на най-ценния индивидуален приз "Златната топка" продължава да е мечтана цел пред Роберт Левандовски. Полският нападател на "Барселона" на два пъти заслужаваше да вдигне наградата като футболист на "Байерн". Първия път през 2020 година церемонията така и не се проведе заради пандемията от коронавирус. На следващия сезон голмайсторът бе изпреварен с малко от Лионел Меси в анкетата. Роберт премина от "Байерн" (Мюнхен) в "Барселона" това лято и веднага започна да ниже гол след гол. До момента вече има 11 попадения на сметката си.

Реклама

"Не очаквах толкова бързо феновете да запеят името ми на "Камп Ноу". Това ме кара да се чувствам все едно съм в отбора от дълго време. "Барселона е клубът с най-много играчи, които са печелили "Златната топка". Пътят до наградата от този отбор е по-кратък, отколкото от предишния ми клуб", заяви полякът пред вестник "Марка".

Левандовски в момента се подготвя за последните два мача на националния тим на Полша в Лигата на нациите. В четвъртък "дружина полска" приема Нидерландия, а три дни по-късно гостува на Уелс. Поляците са трети към момента.

В същото време ръководството на "Барселона" обяви, че очаква печалба от 274 милиона евро през тази година. Каталунците отчетоха печалба от 98 милиона евро за финансовата година 2021/22 и очакват настоящата кампания да бъде много по-доходоносна. Само преди дни списание "Форбс" оцени "Барселона" като втория най-скъп футболен бранд в света на стойност 5 милиарда долара. По-напред е единствено големият съперник "Реал" (Мадрид), чиито активи са оценени на 5,1 милиарда долара.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама