Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12590012 www.bgdnes.bg

Българче стана национал на Турция

13-годишният Баки Ахмед от Кърджали с повиквателна за младежите под 14, играе за "Истанбул Башакшехир"

13-годишният футболен талант Баки Ахмед, родом от Кърджали, получи повиквателна за участие в разширения младежки национален отбор на Турция под 14 години.

Реклама

Нашето момче е футболист на "Истанбул Башакшехир ФК" в същата възрастова група. Наборът от млади играчи е сформиран след прослушвания на над 400 футболисти, наблюдавани от треньорите на младежките национални отбори и включващи футболисти, родени през 2009 г., разказа Гюнер Шюкри от община Ардино.

Селекцията се провела на три етапа с изиграни срещи в рамките на три месеца. Това е огромно признание за труда и постигнатото от Баки и неговите треньори в "Истанбул Башакшехир".

"Все още не мога да повярвам, че синът ми е получил повиквателна за участие в националния отбор на Турция U14. Това е гордост за всеки баща!", заяви развълнуван таткото на Баки - Сезай Ахмед. Той изказва най-сърдечните си благодарности към всички треньори на сина си, които имат заслуга за развитието на младия футболист.

Баки Ахмед играе от 6-годишна възраст. Започва развитието си като футболист в детската школа на "ЦСКА 1948" и ФК "Кърджали". Спечелил е многобройни отборни и индивидуални награди.

Треньори на "Истанбул Башакшехир" го забелязват на поредното издание на турнира Купа "Златоград" през 2021 г. и го привличат в турския клуб. Любимият отбор на Баки е "Галатасарай", а негов фаворит сред играчите е Кевин де Бройне.

Реклама
Реклама
Реклама