Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12598060 www.bgdnes.bg

Роналдо готов да играе на Евро 2024

Португалецът не смята да се отказва от националния дори и на 39 години

Португалският нападател Кристиано Роналдо има за цел да играе на Европейското първенство в Германия през 2024 година.
Звездата на "Манчестър Юнайтед" със сигурност ще бъде в състава на Португалия за Световното в Катар през тази зима, но също така заяви, че иска да бъде и на Европейското в Германия. Тогава Роналдо ще бъде на 39 години.
"Надявам се да съм част от националния отбор на Португалия още няколко години - категоричен е нападателят. - Все още се чувствам мотивиран и имам амбиции. Пътуването ми не е приключило. Имаме много качествени младежи. Ще бъда на Световното първенство и искам да бъда на следващото Европейско".
Футболистът на "Манчестър Юнайтед" има зад гърба си 5 европейски и 4 световни първенства. Той участва на шампионатите на Европа през 2004, 2008, 2012, 2016 и 2020 г., както и на световните първенства през 2006, 2010, 2014 и 2018 г.
Проблемът за Кристиано е, че загуби титулярното си място на "Олд Трафорд" и среща сериозни проблеми на терена дори когато влиза като резерва.
Въпреки това желанието на португалеца е да си върне формата и да играе в клуб, който се бори за трофеи. Това е и основната причина крилото да откаже всички предложения за много пари, идващи от екзотични футболни държави.
Роналдо е получил оферта от неназован клуб от Саудитска Арабия за договор, който би му донесъл заплата от 240 млн. евро годишно, съобщи британският "Мирър".
Това би направило Кристиано най-добре платения футболист в света, но играчът е отказал тази възможност за продължаване на кариерата си. Роналдо би могъл да опита да напусне "Олд Трафорд" през следващия трансферен прозорец през януари.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама