Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12606776 www.bgdnes.bg

Чудо по време на урагана в Бургас

Докато бурята вилнее, в зоопарка се раждат прасенцата Ураган, Стихия, Торнадо, Смерч и Буря 

Минипрасенца се родиха в апокалипсиса, който връхлетя Бургаско.

Докато торнадо вилнее в Поморие, а проливен дъжд и вихрушка връхлитат областния град, в зоопарка в Бургас се случва чудо.

Реклама

Част от постройките и съоръженията са отнесени от ураганния вятър, но това не пречи на свиня майка да даде живот на отрочета.

"След силния ураган, който нанесе сериозни щети, зоопаркът в Бургас оцеля и ще продължи да се развива. Въпреки разрушенията и несполуките продължаваме напред. По време на бедствието се родиха пет минипрасенца. А за техни имена избрахме Ураган, Стихия, Торнадо, Смерч и Буря", споделиха от зоокъта, който известно време ще се възстановява от пораженията, нанесени от апокалиптичното време.

Новородените са в добро здраве и са под постоянните грижи на майка си. Засега предпочитат да се крият в сламата на топло, като единствено родителката им ги доближава. В първите си дни живот минипрасенцата изглеждат много спокойни и не дават вид, че ще бъдат бурни като имената си.

Минипрасенца могат да бъдат срещнати в различни цветове - черен, червен, пясъчен, мраморен, тигров и смесен, като малчуганите в морския град са изцяло черни. Представителите на този вид растат да втората си годинка, а след това спират да увеличават дължината си, като единствено трупат килограми. Възрастната минисвиня може да достигне от 40 до 80 кг, докато младите екземпляри варират от 10 до 30 кг, което ги прави подходящи за отглеждани дори в домашни условия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама