Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12625343 www.bgdnes.bg

Англия възхвалява гол на Бербо

Димитър Бербатов продължава да удивлява феновете в Англия дори и след края на кариерата си. Българинът вкара страхотен гол в мача на звездите на "Манчестър Юнайтед" срещу тези на "Ливърпул". Мачът се игра пред 30 000 фенове на "Анфийлд", а Бербо откри резултата със страхотен гол от далечно разстояние. Попадението на бившия голмайстор на Висшата лига се оказа единствено за неговия отбор, който загуби с 1:2. Приходите от мача ще отидат за благотворителни цели благодарение на фондациите на двата най-големи английски клуба.

"Това беше голът на сезона!", възкликват фенове на "червените дяволи" в Туитър. А бившият защитник на "Ливърпул" Хосе Енрике призна, че този удар на българина не може да бъде спасен дори от настоящия вратар на тима на Юрген Клоп - бразилеца Алисон. Самият Бербатов също се наслади на попадението си, което падна пред очите на легендарната трибуна "Коп", където се събират най-верните фенове на "Ливърпул".

Реклама

"Брилянтен гол на Бербатов, класата е вечна", пишат в Англия по адрес на българина, който напомни за финеса, с който играеше по терените на Острова. Местното издание "Манчестър Ивнинг нюз" определи Бербо за един от най-добрите в мача. Бившият нападател на "червените дяволи" получава оценка 8, която е най-високата в състава на легендите на "Юнайтед". Толкова има още само Майкъл Карик, който игра рамо до рамо с българина на "Олд Трафорд".

Единственият неприятен момент по време на шоуто на "Анфийлд" бяха освиркванията към бившия капитан на "Юнайтед" Рой Кийн, който не крие своята неприязън към "Ливърпул".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама