Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12627276 www.bgdnes.bg

Джорджия Мелони - фен на Иван Яхнаджиев

Картини на българина красят дома на бъдещия премиер на Италия

Очакваният бъдещ премиер на Италия - първата жена начело на правителството на Ботуша Джорджия Мелони, се оказва голям фен на Иван Яхнаджиев.

"Познавам я отдавна и много я харесвам", призна художникът пред "България Днес". От години той живее между Италия и България, познава се с красивата италианка Джорджия, показва много снимки с нея, подарявал й е свои картини, а самият той се възхищава на силата й да отстоява позицията си.

Реклама

В Италия вчера се проведоха парламентарни избори и страната е на път да има за първи път жена премиер, при това от партия с крайнодесни корени. Джорджия Мелони води във всички социологическите проучвания.

"Тя е "за" традиционното семейство, за сексуалната идентичност и е против ислямистко насилие и имиграцията. От тийнейджърка я следя", подчертава Яхнаджиев. Според него възходът на партията й "Италиански братя" се дължи именно на Джорджия, която обожава анекдотите, има и прекрасно чувство за хумор, възхищава се на уменията на младата италианка художникът.

Родената в Рим крайнодясна лидерка е била министър на младежта в правителството на Берлускони от 2008 до 2011 г. След партийно разцепление обаче през 2012 г. тя създава "Италиански братя".

Иначе Яхнаджиев е чест гост в списъка с гости за всички празници в Италия на президента Серджо Матарела.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама