Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12632764 www.bgdnes.bg

Боби търси мир с "Левски"

БФС смекчава наказанието на "сините" за ексцесиите на мача с ЦСКА-София

Борислав Михайлов не желае в никакъв случай да влиза във война с "Левски" и в момента част от членовете на изпълкома в Бояна трескаво търсят начин как наказанието на "сините" да играе без публика при домакинството срещу "Ботев" да бъде смекчено.

Президентът на футболната федерация е наясно, че ако загуби подкрепа и от стадион "Георги Аспарухов", дните му начело на съюза са преброени, коментира пред "България Днес" източник, отлично запознат със ситуацията. Големият въпрос е каква схема да бъде изработена, така че, от една страна, "Левски" да получи подкрепа от трибуните, но от друга, да не се допусне този случай да бъде използван като аргумент за обжалване от други наказани клубове в бъдеще. За момента най-вероятният сценарий изглежда за двубоя срещу "Ботев" на 8 октомври да бъде затворена само част от стадиона. Подобно решение може да се очаква съвсем скоро.

Реклама

"Левски" разчита много на приходите от билети и е сред малкото отбори в България, които събират голяма публика при всички домакински срещи. За това, че ще бъде търсен компромис, намекна и треньорът на "сините" Станимир Стоилов.

"Във футболния съюз трябва да помислят за промяна на правилата и да бъдем по-гъвкави и отзивчиви един към друг", коментира Мъри.

В "Левски" вчера долетяха и добри новини. Българският национал и футболист на "сините" Илиян Стефанов получи огромно признание. Офанзивният играч попадна в идеалния отбор на кръга от турнира Лига на нациите. 24-годишният футболист беше отличен за представянето си при победата с 5:1 над Гибралтар.

SofaScore оцени представянето на Стефанов с 8,7 по десетобалната система. Нани, както е известен футболистът, се отличи с гол и асистенция за разгромната победа на "лъвовете".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама