Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12633047 www.bgdnes.bg

Дидие Дешан след 0:2 от Дания: В ПСЖ да дават почивка на Мбапе

Хърватия спаси Франция от изпадане от Дивизия "А"

В "Пари Сен Жермен" трябва да дават почивки на Килиан Мбапе, и най-вече за предстоящите до началото на световното първенство в Катар мачове. За това призова селекционерът на Франция Дидие Дешан.

"Петлите" загубиха гостуването си на Дания от Лигата на нациите с 0:2, но въпреки това останаха в дивизията. Причината това да се случи е победата на Хърватия с 3:1 над Австрия, което помогна на французите да избегнат срама на Англия, която изпадна от нея преди дни.

Реклама

Така Дания остана на втората позиция в класирането с актив от 12 точки, а настоящият шампион в турнира Франция завърши трета с 5 спечелени пункта. Хърватия спечели групата със своите 13 точки, а четвъртата Австрия събра само 4 пункта, заради което изпадна обратно в Дивизия "В".

Самият Мбапе има десет мача за ПСЖ от началото на сезона, преди да се присъедини към националния тим. Според Дешан това е излишно голямо натоварване и колегата му от "Парк де Пренс" Кристоф Готие трябва да му дава почивки.

"Знам, че Готие иска винаги да играе с Мбапе - коментира Дешан пред "Телефут". - Но поне от време на време, колкото да си поеме въздух, Килиан има нужда от почивка. Изтощението един ден ще го провали, а ни очаква и световно първенство", коментира Дешан.

Мбапе е ключова фигура в състава на "петлите", обяснява още Дешан. А клубовете трябва да изиграят няколко мача в сгъстен цикъл преди старта на мондиала през ноември и заради това нападателят трябва да не бъде изцеждан докрай.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама