Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12633092 www.bgdnes.bg

Български талант с рекорд на "София Оупън"

19-годишният българин Пьотр Нестеров счупи рекорд на "София Оупън". Направи го при дебюта си на в турнир от подобна категория, с който победи италианеца Салваторе Карузо със 7:6 (4), 6:4 в първия кръг от квалификациите.

Талантливият ни тенисист взе участие в най-дългия сет, игран в надпреварата в България. Несторов успя да го спечели след 93 минути. Италианецът е бивш №76 в света, а Пьотр е на 903-а позиция в ранглистата. Той стана петият българин с победа на "София Оупън".

Реклама

"Посвещавам победата на Александър Лазаров, който ми помогна с много ценни съвети как да се справя с напрежението, защото има сериозен опит на този турнир", сподели младокът.

За място в основната схема Нестеров излезе срещу Драгош Мадараш вчера следобед.

Преди това две от звездите на седмото издание на "София Оупън" Григор Димитров и Яник Синер са провели съвместна тренировка на централния корт на "Арена Армеец". Те са поставени и ще започнат участието си от втори кръг. Хасковлията ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Микаел Имер и Иля Ивашка, който бе късно снощи. Синер стартира срещу квалификант или Нуно Борхес.

Още един от заявилите участие в надпреварата тенисисти се оттегли. Това е 20-годишният Джак Дрейпър. Британецът беше седми поставен в основната схема, но е получил травма по време на тренировъчно занимание и ще бъде заменен от "щастлив губещ". Той последва три от големите звезди Гаел Монфис, Стан Вавринка и Хуберт Хуркач.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама