Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12642285 www.bgdnes.bg

Любенов в съда: Съжалявам за моите близки, които изложих. Експертизата: Карал е със 195 км/ч (Обновена)

Димитър Любенов, който пиян и дрогиран уби с поршето си французин на Околовръстното шосе в столицата, заяви преди заседанието на съда, където гледат мярката му за неотклонение: "Съжалявам много. Съжалявам за моите близки, които изложих. Никога не съм се качвал да карам пиян или дрогиран".

Съпругата на загиналия мъж е с тежки травми в болница, пострада и шофьорът, който карал семейството от Банско към софийското летище. Според очевидци Любенов викал към притеклите се на мястото на сблъсъка "Какво ви пука за французин".

Реклама

Със 195 км/ч е карал луксозното си бозило Любенов, когато е блъснал форда с французите на столичното околовръстно в неделя сутринта. Това е показала експертиза, назначена от прокуратурата, стана ясно в Софийския градски съд.

Там, точно е 14 часа, Любенов бе докаран с белезници в 19-а зала на Съдебната палата. 39-годишният мъж има 29 глоби от Пътна полиция.

"Стана ми обидно от новините, там чух, че не съм се протекъл на помощ на пострадалия автомобил. Аз бях зашвметен, бях в шок но отидох да помогна. Заедно със свидетелите, които излъгаха по те, се опитах да отворя другата кола, но не успях", каза през сълзи Любенов.

"Вижте, виновен съм, искам да си гледам семейството. Давам на майка ми пари за лекарства, тя не може да се обгрижва сама. Това е, вие преценете какво да става оттук насетне", каза плачейки Любенов в последната си дума пред съда.

В залата се разбра, че има 2 готови експертизи. Едната сочи, че Любенов е карал на 1,73 промила алкохол в кръвта и дрогиран с кокаин. Другата показала скоростта от 195 км/ч. На околовръстното, където стана катастрофата, ограничението е 80 км/ч.

Адвокатката на Любенов посочи, че това е инцидент в живота на Димитър, който има чисто досие. Но от прокуратурата контрираха, че той може да извърши ново престъпление, тъй като е хванат в 3 закононарушения.

Гледането на мярката продължава.

Очаквайте подробности.      

Реклама
Реклама
Реклама