Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12647459 www.bgdnes.bg

Певецът Ицо Петрофф: Българските политици са много отмъстителни

Рок ветеранът ще разкрива тайните на артистичните среди в нова книга

Ицо Петрофф е написал нова книга, която се очертава като бестселър, макар и скандален, научи преди всички "България Днес" от самия него. Преди десетина години рок ветеранът вече освети тайните на гей елита у нас и последиците не закъсняха. Срещу Петрофф бяха образувани съдебни дела, а по думите му дори е бил викан в полицията да дава обяснения защо е споменал името и на известен БГ политик, който сега е в Брюксел.
"Новата ми книга, която ще излезе до края на годината, е озаглавена "Потайностите на БГ елита". В нея обаче не пиша за политици, защото те са много отмъстителни. Ще разкрия потайностите на артелита - на хората на музиката, литературата, театъра, киното", сподели за вестника лидерът на бандата "Татко Кристофър".
От близо две години рокаджията работи активно с барабаниста на "Ку-ку бенд" Венелин Венков-Венко. Наскоро двамата "бабуваха" на новата музикална организация - БГ РОК общество, похвали се в социалката си Петрофф.
"В нашето сътрудничество няма нищо странно, независимо какви са отношенията ми със Слави Трифонов. Венко е човек артист и има право сам да решава за ангажиментите си. Слави обаче го попитал: "Абе, Венко, ти какво правиш с Ицо Петрофф?", но Венко го контрирал: "Ами ти с еди-кой си?". И Слави млъкнал", разказа рок ветеранът.
Той не пести критиките си за българската естрада и за другите популярни музикални жанрове в момента.
"Защо Кичка се сърди, че концертът й предизвикал "мижав интерес"? Не че при Панайот Панайотов е по-различно. Но в родния ти град от 1500 места зала да са заети само 150 вече говори много. Кичка е с две години по-млада от мен, но продължава да припява едно и също от десетилетия. Ами, като виждаш, че не върви, направи нещо, вложи пари за реклама например", съветва колежката си от естрадата Ицо Петрофф.


Почетният председател на "Арт Рок Център" не подминава и кусурите на БГ рапърите и хип-хоп изпълнителите. За Мишо Шамара, който последната седмица гастролира по всички големи медии на страната, Петрофф употреби израза на Панайот Панайотов - "мижав интерес".
"Мишо Шамара беше бунтар. Сега последните му концерти минаха при полупразни зали. Бях на един негов концерт в София. Клубът не е голям, но много места бяха незаети. Това не е ли мижав интерес?", пита Петрофф.
Преди месец той и барабанистът на "Ку-ку бенд" почетоха рождения ден на голямата Леа Иванова с музикален концерт и афтърпарти в частен дом в столицата.
"Ние бяхме единствените, които се сетиха за нея. Леа беше най-близката ми приятелка. Изключителна жена и певица!", не пести суперлативите си за покойната БГ кралица на суинга рок ветеранът.
Ицака довери още, че Леа е издъхнала в ръцете му.
"Тя беше болна от рак и го знаеше. Но не падаше духом, шегуваше се дори с болестта. Последния ден Еди ми се обади и ме помоли да отида у тях, защото Леа била много зле и не искал да бъде сам", спомня си Петрофф.
"Отидох, наистина си личеше, че си отива. Повърна, намери обаче сили да ми вземе ръката и да я държи", описва последните часове на изпълнителката на "ЦУМ, ЦУМ, ЦУМ" лидерът на БГ РОК общество.
"По едно време й прилоша много, взе да заспива, извикахме Бърза помощ, откараха я в "Пирогов" и след час ни съобщиха, че е починала", не крие скръбта си Ицо Петрофф.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама