Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12648076 www.bgdnes.bg

Обвиняват Любенов в причиняване на смърт при евентуален умисъл

Надрусаният джигит, отнел живота на Лорен Пети, се извини на семейството

Със 195 км/ч летял бизнесменът при тежката катастрофа на Околовръстното

Със 195 км/ч е летял Димитър Любенов при тежката катастрофа на Околовръстното шосе, при която отне живота на 64-годишния Лорен Пети, а двама вкара в болница. Джигитът се извини на семейството си, но и на близките на загиналия французин. Това стана ясно на заседание в Софийския градски съд.
"Съжалявам. Не съм искал да стане така. Извинявам се на семейство ми. Никога не съм се качвал да карам пиян или дрогиран. Това ми е за първи път", каза Димитър Любенов пред столичните магистрати.
Заради скоростта от 195 км/ч при ограничение 80 км/ч и шофиране под въздействието на алкохол и наркотици Димитър Любенов ще се сдобие с обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Александър Лозанов. "Такива са инструкциите на главния прокурор при подобни казуси", допълва Лозанов.
Припомняме, че съпругата на загиналия мъж е с тежки травми в столичната болница "Св. Анна". Пострада и шофьорът, който карал семейството от Банско към софийското летище.
Любенов, причинил тежката катастрофа с жертва, е карал със 195 км/ч луксозното си возило. Това става ясно от резултатите от експертиза, назначена от прокуратурата. Към този момент има 2 готови експертизи. Едната сочи, че Любенов е карал с 1,73 промила алкохол в кръвта и е бил дрогиран с кокаин. Другата експертиза показа, че джигитът е летял със скоростта от 195 км/ч. На Околовръстното, където стана катастрофата, ограничението е 80 км/ч.


На фона на наркотиците, пиенето и нечуваната скорост има свидетелства, че Димитър се е държал арогантно след инцидента. В прокуратурата има показания, че Димитър Любенов, който със своето "Порше Панамера" уби французина, се е държал изключително нагло след катастрофата. "К'во ви пука за нек'ви французи, вие българи ли сте", е крещял той, а за безочливото му поведение свидетели са разказали пред разследващите.
Екшънът се разигра около 4 часа на 25-и този месец на Околовръстното на София. Близо до търговски център Любенов карал бясно своята кола, когато от локалното се включил "Форд Фокус", в който Пети бил със своята съпруга. Панамерата на Любенов ударила малката кола отзад и я обърнала по таван. Пети загинал на място, а Димитър се интересувал повече от състоянието на колата си. По данни на полицията има неизплатени глоби за превишена скорост на стойност над 1900 лева. Любенов остава в ареста, а разследването продължава.

Съпругата на водача: Винаги вика шофьор, когато пие

"Винаги вика шофьор, когато пие", каза жената на Любенов пред "24 часа".
"Димитър вика шофьор от "Дринк енд драйв" (Пий и карай), когато е употребил алкохол. Не мога да си обясня станалото." Това каза пред "24 часа" половинката на Димитър Любенов. Тя описа половинката си като най-разумния човек.
"Дори аз скоро имах рожден ден и ми прати на скрийншот номер на шофьор, който да ме вземе с моята кола", посочи жената.
"Аз нямам обяснение за случилото се и не мога да повярвам. Той е много организиран и много отговорен човек", добави тя. "Димитър спира колата, за да помогне на животни, не вярвам, че е казал "К'во ти пука за тия французи". Не го вярвам, но не съм била там", посочи още майката на 3-годишния син на Любенов. Детето винаги се возело в столче.
За мен остава да се боря, каза жената. И обясни, че не знае откъде се е прибирал Димитър в 4 сутринта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама