Чеченката Марешка Бардем: Мъжът ми стана джихадист,искаше да се бием за "Ал Кайда"

Приятел
Автор: Борислав Радославов

Снимки: Личен архив

Снимки: Личен архив

Избягах във Варна, в родината ми ще ме убият

КОЯ Е ТЯ

Марешка Бардем е родена е на 13 февруари 1996 г. във Варна в чеченско семейство. Само на 15 се омъжва, а на 18 ражда сина си Амир. Става трета подгласничка на еротичния конкурс "Мис Плеймейт" през 2017-а, а година по-късно печели титлата "Секссимвол на годината". През 2019 г. е избрана за "Знаменитост на годината", като през същата година участва в риалити формата "Игри на волята".

- Марешка, какви спомени пазиш от родната Чечня?

- Ето я моята подробна история, за която никога не съм имала толкова дълго време да разкажа толкова детайлно. Аз съм чистокръвна чеченка - първата, която не я е страх да си покаже лицето и да бъде заплашвана от сънародниците си. Имам дете на 8 годинки, което е все още в Чечня. Никога не съм спирала да го мисля и да вярвам, че ще се срещна с него и че ще го намеря. Бях изгубила следата, тъй като никой не поддържаше връзка и нямаха изгода в Чечня да държат комуникация с мен. Станах известна преди 3 години. Тогава бях пуснала запис, говорейки на чеченски. Разпространиха го в цяла Чечня и започнаха да ме заплашват и да ми желаят смъртта.

- Как реагира?

- Тогава наистина се притесних за живота си. Реших да се покрия и да си затворя инстаграма, да изчакам синът ми малко да порасне и да почне да разбира. За това време събирах пари, за да му купя апартамент и оставя наследство, да не повтаря съдбата си на просяка баща му. Аз се ожених за беден чеченец без къща, без пари, без работа, без даже респект от чеченците към него, защото той беше детето на втора жена, която никога не се счита за респектираща, щом се жени за мъж, който има вече деца и семейство. Майката на мъжа ми се славеше с лоша репутация и не мога да кажа, че е била добър човек, защото постоянно ме унижаваше заради кавгата в миналото с леля ми, която живее в Германия. Постоянно ме критикуваше и казваше, че нямам висше и не ставам за жена. Съпругът ми се ожени за мен, без да знаят и неговите родители, заради което явно неговата рода бяха със снизходително отношение към мен. Въпреки всичко и бедността аз го обичах и му бях вярна, докато той не се срещна с човек, който беше дошъл от войната в Сирия прострелян, и не започна да го мотивира и той да ходи на джихад. Това е истинската причина, поради която избягах от Чечня.

- Какво се случи?

- Мъжът ми ме накара да сложа хиджаб и наистина аз спазвах всички неща, писани в Корана, защото ми се искаше да попадна в рая. От малка съм третирана като животно и родителите ми ме караха да се чувствам грешна, защото съм родена във Варна, исках да живея като българка и да влизам в църква. Мечтаех си за този рай, защото животът за мене винаги е бил по-зле от ада. Да живееш живот и да следваш неща, в които не вярваш, не искаш и не си избирал самия ти да следваш. Това е една от причините да имам 3 опита за самоубийство. Не исках да живея живота, който ми се налагаше да водя. Моята първа мечта от 14-годишна е да имам семейство и причина за кого да живея.

- Какво направи тогава?

- Аз тогава правих намаз. Молех се на Господ през сълзи да ме дари с чадо, поне да има смисъл от тази грешка, която сътворих, да се оженя за мъжа си. След месец пих енергийна напитка и цяла нощ се гърчех от болки в корема. На други ден ядох странни неща и рецепторите ми се промениха. Пуснах тест за бременност и ми излезе положителен. Това беше като целувка от Господ за мене, че ме е чул и ми сбъдна мечтата. Това стана след 1 година и 6 месеца брака с мъжа ми. Забременях точно когато с него се карахме и ме заплашваше, че ще ме прати при родителите ми. А това в нашите традиции е най-унизителното нещо.

- Как се развиха събитията?

- След като родих сина ми Амир, мъжът ми се сети за този човек от Сирия и полудя, искайки да ни води със сина ни там на война. Имаше връзка с групировката от "Ал Кайда" и се уговаряше с тях за пътуването ни. Споделих на семейството ми и те ми казаха да се оправям. Не ми помогнаха, не ме подкрепиха. Нямаше как да оставя мъжът ми да закара сина ми в Сирия и не исках да ми убива мечтата Амир. Не исках да ни погубва.

- Какво направи тогава?

- Избягах! Излъгах мъжа ми, че пътувам за болница, а родителите ми нищо не знаеха. Моя най-добра приятелка от Варна, с която учихме в частно училище, беше принудена да открадне от сейфа на родителите си, за да ми прати пари и да ме спаси. Така се върнах в България без сина ми, но с документите му, за да не може съпругът ми да го изкара от границата на Руската федерация. Нямаше как да взема детето с мен, защото на границата щяха да искат разрешително от бащата за извеждане на детето (пълномощно) и ако ме бяха хванали, че го правя, щяха да ме арестуват.

- В България как ти се разви животът?

- Нямах пукнат лев, нито връзки, нито хора, на които наистина да разчитам, защото, след като ме спасиха, ме пратиха да се крия някъде, където почнаха да ме изнудват, заплашвайки, че ще ме издадат на баща ми. А баща ми цял живот ме е заплашвал, че ако не го слушам, ще ме заколи и ще ме погребе в село Осеново и никой даже няма да разбере, че съм съществувала. Беше тежко и не мога да си побера в ума как щях при моето положение и дете да гледам. Когато избягах, първите дни бях в шок. Истински шок. Три дни подред ставах в 3 ч. през нощта от навик, че синът ми плаче, с майчиния инстинкт, че трябва да го нахраня. Оглеждайки се, че го няма, в сълзи отново заспивах. Тогава бях едва на 19 години. Представяте ли си какво ми се наложи да преживея от толкова ранна възраст?

Също така мъжът ми ме насилваше. Да, казват - как така, щом ти е мъж, те е насилвал? Ще ви кажа как и не ме е срам! Мъжът ми често гледаше порно и беше зарибен по аналния секс. Той ми се сърдеше като не му давах, а аз бях едва на 16 години. Хващаше ме за ръцете и ме насилваше отзад без лубриканти и без да ме възбуди, докато аз плачех. Тогава бях станала кожа и кости, защото ме беше страх да ям, за да не ходя в тоалетна по голяма нужда, защото беше болезнено и кървях. Беше ме страх да ям, за да не изпитам болка от нормален човешки процес, при който винаги кървях.

Казах това на майка ми, но тя с нищо не ми помогна. Най-вероятно даже не го е споделила на баща ми. При чеченските традиции на бащата не се споделят подробности за интимния живот и най-вероятно и баща ми не го е знаел, защото майка ми искаше да си седя при мъжа ми и нямаше търпение цял живот да ме разкара от семейството ни. Тя не искаше да се връщам при тях.

- Защо не искаше?

- Защото я беше страх от мен. Когато баща ми влезе в затвора и сестра ми беше със счупена ключица - майка ми й посегна и видях как плаче сестра ми. В опит да я защитя се сбихме с нея толкова жестоко, че тя попадна в болница с разбита глава от мен. Не се гордея с това, но тогава и аз не бях психически стабилна. Разбира се, исках да защитя сестрите ми от омразата, която изпитвах аз към майка си, и от физическия тормоз, който на мен ми е прилагала от детските години. До ден днешен помня как ме биеше и аз и се молех: "Мамо, моля те, престани, боли ме". През сълзи я молех да спре, докато не пораснах и боят беше като част от традиция всеки ден. Тази история се случи, след като се роди синът ми.

Общо взето, не знам какво е да бъда майка, тъй като аз не съм имала такава, пък камо ли да говорим за майчинска любов. Може би затова съм повече мъжкарана, отколкото жена. Винаги съм била воин и знам, че синът ми ще наследи моята воля и моята сила, тъй като ми пратиха наскоро видео как изглежда и наистина е мое копие. Прилича точно на мен.

Оказа се, че синът на жената, която ми прати видеото, е в един клас с моя син. Вече знам къде да търся моето дете, в кое училище е и в кой град. Тъй като водя инстаграма ми на чеченски и руски, се сдобих с фенове от чеченска аудитория и чакам още малко синът ми да порасне, за да мога да се свържа с него и да сбъдна най-голямото ми желание и причина да се боря. Не се отказвам да видя моя принц отново и да го прегърна силно. Нещо, което ме държи жива, тъй като, знаете, много пъти съм била на косъм от смъртта. Обаче знайте - няма случайни неща на този свят! Всичко се случва с причина.

Трудностите ме направиха по-силна и животът ме научи на най-важния урок - никога да не спирам да вярвам. Едната ми татуировка на крака е в чест на това. Повярвах и съм близо до целта!

Нора Шопова стана майка на Вихрен

Нора Шопова стана майка на Вихрен

Бившата синоптичка Нора Шопова стана майка за пръв път. Моделката, която за последно води спортните новини по БНТ, роди момче. С любимия си Траян двойката дава името Вихрен на бебето. "Любов е. Щастие е", написа Шопова. През лятото на миналата година красавицата се омъжи за голямата си любов. Двамата с Траян са заедно от дълго време

Меди и Моника В. се мляскат с език

Меди и Моника В. се мляскат с език

Сексбомбата Моника Валериева показа колко е щастлива с Меди. Плеймейтката и музикантът ту са разделяни от медиите, ту събирани, но силиконовата бомба най-сетне разкри истината. И тя е, че двете светски личности са заедно. Живеят под един покрие и... се мляскат с език. Валериева се показа в страстна целувка с изпълнителя

Вики от "Мастило" се съблече от... срам

Вики от "Мастило" се съблече от... срам

С поредица "лични истории" препълва напоследък инстаграма си певицата Виктория Терзийска, позната като Вики от "Мастило". Фенската маса на Вики обаче се пита как тя се самоопределя като много стеснителна, а в същото време кърши снага насред града в дръзко боди в стил "канкан". "Макар на тази снимка да ви изглеждам много куул и каквото там си

Мария Илиева с концерт за ЧРД в Хага

Мария Илиева с концерт за ЧРД в Хага

Яко парти за своя екип и хай полклонници на таланта й обеща Мария Илиева чрез социалните мрежи. Тази година певицата ще празнува рождения си ден далече от родината. "Ще бъда в Хага, заповядайте на концерта ми", кани феновете си поп звездата. Певицата демонстрира в профила си във фейсбук прекрасна форма и шармантни тоалети

Най-четени

Актрисата Диана Димитрова:
Преди пет години бях насилена!

Актрисата Диана Димитрова: Преди пет години бях насилена!

"Преди пет години бях насилена от човек, чието име няма да кажа. Не знам как да се изразя, още не мога да си простя, че не взех мерки тогава". Това споделя с днешна дата звездата от "Откраднат живот" Диана Димитрова. Виновникът, който актрисата няма да обвини публично, вероятно ще се разпознае, но с днешна дата тя иска да му каже само следното:

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Работя на две места, за да издържам приюта си  Миглена Дерменджиева, по-известна като Меги Дерм, е родена на 4 юли 1974 г. в Ямбол. Завършва руската гимназия и отглежда добитък, буби, домати и други агрокултури. През лятната ваканция работи в местното Трудово кооперативно земеделско стопанство, като със спечелените пари си купува дрехи за училище

Мая Илиева на премиера в операта

Мая Илиева на премиера в операта

Заедно с голяма компания елегантни приятелки Вдовицата на Георги Илиев изгледа любимата "Кармен" без охрана Мая Илиева посети премиерата на класиката "Кармен" в Софийската опера, видя "България Днес". В стилен сив лоден, маратонки от "о кутюр" и елегантен черен гащеризон, една от най-емблематичните вдовици у нас два часа раздава на макс аплаузи

Аня Пенчева и Ивайло Караньотов по влюбени от всякога

Аня Пенчева и Ивайло Караньотов по влюбени от всякога

Влюбени като тинейджъри са Аня Пенчева и Ивайло К. Караньотов. Половинката на актрисата я чака като на първа среща след работа зад Народния театър, след което двамата се хващат за ръка и обикалят София. Да са живи и здрави! Снимки: България

Габровска се снима с фалос за 1 млн. долара

Габровска се снима с фалос за 1 млн. долара

Пробив прави кандидатка за кметица  110% съм на линия, разпален е притежателят на скъпото мъжко достойнство Керън Лий - надз. Бившата кандидатка за кметица на Момин проход, а днес актриса в голи сцени Диана Габровска ще снима с един от най-емблематичните актьори във филми за възрастни - Керън Лий. Британецът от Дерби застрахова фалоса си за 1 млн

Дъщерята на Гала стяга нова къща

Дъщерята на Гала стяга нова къща

Дъщерята на водещата Гала - Мари Константин, обзавежда нова къща. Изявяващата се като инфлуенсър брюнетка показва засега само просторния двор на бъдещия си дом. Според нейни изчисления цялостният ремонт ще отнеме много време и най-рано през пролетта с приятелят й Константин ще се нанесат в новия дом

Първата Мис България на 70-ия си юбилей: Няма да празнувам, защото майка ми почина

Първата Мис България на 70-ия си юбилей: Няма да празнувам, защото майка ми почина

Умолявам пластичните хирурзи да не обезобразяват момичетата ни, призова Бранимира Антонова  "Няма да отпразнувам юбилея си, защото майка ми почина наскоро. Загубих я през април на преклонната възраст от 97 години. До последно беше здрава и щастлива. Тази година ще е по-деликатна за цялото ни семейство

Гущерова разкри част от имението

Гущерова разкри част от имението

Светлана Гущерова показа съществена част от палата, в който живее със съпруга си. Плеймейтката и майка на три деца се шири в огромно имение. Светлана издаде част от дома си, след като оповести изображение в социалната мрежа. На него се вижда безкрайният коридор, осеян с много

Гита не била новата муза на Боби Лазаров

Гита не била новата муза на Боби Лазаров

Познавали се, но не били заедно Чаровният синоптик Боби Лазаров нямал специални отношения с Гита Манолова, едно от лицата на телевизията на БСП. Двамата били само колеги, но нищо повече, споделиха хора от обкръжението им. От няколко дни мълвата твърди, че телевизионерът е влюбен в младата си и красива колежка Гита

Барби от Несебър стана царица от Търново

Барби от Несебър стана царица от Търново

Като търновска царица се премени Евелина Прунова. Моделката, известна като несебърското Барби, посети старата столица и дори си намери половинка. Новият избраник на царицата, разбира се, е цар, но за жалост, за момента от

Най-коментирани

МОМИЧЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС

МОМИЧЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Моника с интерес научи, че древни рисунки, открити в Египет, свидетелстват, че плуването в басейн датира от 2500 години пр. Хр. Първият oтопляем басейн е построен от Гай Цилний Меценат, приятел на император Гай Юлий Цезар - първия император на Древен Рим. Корабът "Титаник" е първият презокеански лайнер, който е разполагал с басейн на борда

Нора Шопова стана майка на Вихрен

Нора Шопова стана майка на Вихрен

Бившата синоптичка Нора Шопова стана майка за пръв път. Моделката, която за последно води спортните новини по БНТ, роди момче. С любимия си Траян двойката дава името Вихрен на бебето. "Любов е. Щастие е", написа Шопова. През лятото на миналата година красавицата се омъжи за голямата си любов. Двамата с Траян са заедно от дълго време

Азис пие вода с камък

Азис пие вода с камък

Тайните на успехите на Азис са разкрити! Ромският славей обяви кое е променило изцяло живота му. Азис пие вода от бутилка, в която има минерален камък. "Това промени всичко", обясни изпълнителят. В същото време Азис събра тайфата и им приготви вечеря. Певецът бе помислил и за гостите си, които не ядат какво да е всичко

Меди и Моника В. се мляскат с език

Меди и Моника В. се мляскат с език

Сексбомбата Моника Валериева показа колко е щастлива с Меди. Плеймейтката и музикантът ту са разделяни от медиите, ту събирани, но силиконовата бомба най-сетне разкри истината. И тя е, че двете светски личности са заедно. Живеят под един покрие и... се мляскат с език. Валериева се показа в страстна целувка с изпълнителя

Вики от "Мастило" се съблече от... срам

Вики от "Мастило" се съблече от... срам

С поредица "лични истории" препълва напоследък инстаграма си певицата Виктория Терзийска, позната като Вики от "Мастило". Фенската маса на Вики обаче се пита как тя се самоопределя като много стеснителна, а в същото време кърши снага насред града в дръзко боди в стил "канкан". "Макар на тази снимка да ви изглеждам много куул и каквото там си

Мария Илиева с концерт за ЧРД в Хага

Мария Илиева с концерт за ЧРД в Хага

Яко парти за своя екип и хай полклонници на таланта й обеща Мария Илиева чрез социалните мрежи. Тази година певицата ще празнува рождения си ден далече от родината. "Ще бъда в Хага, заповядайте на концерта ми", кани феновете си поп звездата. Певицата демонстрира в профила си във фейсбук прекрасна форма и шармантни тоалети

Катето Евро кове къщички за птици

Катето Евро кове къщички за птици

Катето Евро вече се сдоби с прякора "Майстор Сръчко" покрай новото си хоби - сама да кове къщички за птици в двора на хасиендата си в Кокаляне. Тя хванала инструментите, за да помогне на пернатите да преживеят зимата и да зарадва внучката си. "Който е казал, че мъжете са силният пол, не е познавал жените от Кокаляне

Бюст №1 в театъра лови бълхи в скафандър

Бюст №1 в театъра лови бълхи в скафандър

Лора Мутишева, която преди две петилетки медиите окачествиха като "бюст №1 в театъра", е обявила кръстоносен поход на... бълхите! В социалката си актрисата от театър "София" помести свои фотоси в подобие на скафандър, без който не влизала в мазето си. "Ето, така се слиза в мазето, за да вземеш коледната елха

35 "шибани" години чукна Николета

35 "шибани" години чукна Николета

По странен начин отбеляза рождения си ден Николета Лозанова. Топ красавицата, която празнува тридесет и пет годишнина, явно в изключително тесен кръг, си пусна снимка с торта на която пише - "Happy fucking 35", което на нашенски значи нещо от сорта на "Щастливи шибани 35". Е, за тях изглежда повече от добре

Владо Пенев блестящ като поп Кръстьо

Владо Пенев блестящ като поп Кръстьо

Интелектуалци протестират срещу постановката, свещеникът не бил предател Висш пилотаж в показването на предателя на сцената демонстрира Владо Пенев в постановката "Великденско вино" от Константин Илиев на сцената на Народния театър. Постановката е посветена на 150-ата годишнина от обесването на Апостола и представлява повод да го възкресим във

Илон Мъск изрита Кание Уест от Туитър

Илон Мъск изрита Кание Уест от Туитър

Кание Уест е отстранен от Туитър и обвинен в "подстрекаване към насилие" заради обидни туитове само два месеца след последната му забрана там, предаде Би Би Си. Американският рапър, който се подвизава под името Ye, публикува поредица от туитове - единият от които изглежда показва символ, съчетаващ свастика и еврейска звезда

Прилично предложение, което не се отказва

Прилично предложение, което не се отказва

Важи само три дни. От днес Специална промоция за хората, които искат да четат смислени издания през 2023 г., предлага "Медийна група България" на 2, 3 и 4 декември. Те могат да се абонират за вестниците и списанията на най-авторитетната  издателска компания с 15% отстъпка за всеки период, който пожелаят - 12, 6, 3, 1 месец

Теди Велинова в синода

Теди Велинова в синода

В Синода на среща отиде Теди Велинова. Моделката паркира до катедралата "Св. Александър Невски", разгледа плетките и дантелите на бабите около него, не си купи нищо и се шмугна през вратата на Светия синод. Какво ли ще прави там? Снимки: България

153 нови случая на COVID-19 и петима починали

153 нови случая на COVID-19 и петима починали

Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 153, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 3161 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 4,8 процента. Петима са починалите с доказана коронавирусна инфекция за последното денонощие. Към днешна дата в болница са 368 души с диагноза

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

"Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си медицинско и отивам при адвоката, ще заведа лична жалба срещу директора Васил Василев, защото той е позволил това нещо". Това каза актьорът Валери Йорданов по време на пресконференция на министъра на културата проф. Велислав Минеков

Вергов перка с колело

Вергов перка с колело

Само за миг да изгрее слънцето, и Юлиян Вергов се мята на велосипеда. Артистът не пропуска нито една възможност да се придвижва с колело и винаги ползва велоалеите. Снимки: България

Нора Шопова стана майка на момченце

Нора Шопова стана майка на момченце

Телевизионната водеща Нора Шопова роди първото си детенце. Тя е станала майка на момченцето Вихрен, което се появи на бял свят вчера. Щастливата новина сподели тя в профила си в инстаграм с две снимки от периода, в който все още е бременна. "Вихрен проплака днес. 30.11.22 Любов е. Щастие е", пише Шопова под снимките

Шампион по борба люби Моника Симеонова

Шампион по борба люби Моника Симеонова

Секси репортерката на БНТ от Катар готви здравословно на Йоан Димитров Шампион по борба е дългогодишното гадже на чаровната спортна репортерка от БНТ Моника Симеонова. Винаги усмихнатата блондинка доби страхотна популярност по време на репортажите си от Катар, където отразява мачовете от световното първенство по футбол

221 нови случая на COVID-19, 439 оздравели

221 нови случая на COVID-19, 439 оздравели

Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 222, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 3938 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 5,6 процента. Няма починали с доказана коронавирусна инфекция за последното денонощие. Към днешна дата в болница са 370 души с диагноза COVID-19

"Ролинг стоунс" издава албум с най-големите си хитове на живо  (Видео)

"Ролинг стоунс" издава албум с най-големите си хитове на живо (Видео)

Рок групата "Ролинг стоунс" планира да издаде албум с "най-големите хитове, изпълнени на живо", както го определят музикантите, с участието на Лейди Гага, Брус Спрингстийн, Гари Кларк младши и "Блек кийс", предаде БТА, като се позова на Асошиейтед прес. Продукцията ще излезе следващата година. "GRRR Live