Мариела Петрова от "Гласът на България": Загубих дядо ми и гласа си преди сцената

Приятел
Автор: Борислав Радославов

Мариела Петрова на сцената на музикалното риалити / Снимка: bTV

Мариела Петрова на сцената на музикалното риалити / Снимка: bTV

Плакахме със синовете ми, докато гледахме изпълнението

КОЯ Е ТЯ

Мариела Петрова е родена на 7 март 1986 г. в Исперих, но израства във Варна, където баща й е моряк. През 2005 г. изгрява звездата й на сцената на "Стар академи", след което е беквокалистка на Васил Найденов, работи с Дони и Дани Милев, а няколко години пее и на круизни кораби. Има двама синове - Антоан и Андриян. Разделена е с техния баща, а отношенията между двамата не са никак розови през годините. През какви житейски битки преминава талантливата изпълнителка, четете в следващите редове.

- След като Любо Киров и Иван Лечев обърнаха столовете си на вашето изпълнение миналата неделя, паднахте на колене на сцената. Какви емоции изпитвахте?

- Докато виждах гърбовете на четирите стола и пеех ми, беше много притеснено. Мислех си - стигнала си дотук, направи каквото можеш. Вече бях готова да изляза с високо вдигната глава, когато в последния момент те се обърнаха. Толкова много се зарадвах! Благодаря на Любо и мастър Лечев. Страшно щастлива и горда съм, че имам възможността да продължа в едно от най-смислените предавания. Не мога да не си призная, че умирах от страх! Такъв не бях изпитвала от дете. Хубавото е, че не ми личеше, като се гледах отстрани. Преживях огромна битка в себе си.

- Каква бе тя?

- Преди явяването ми в шоуто бях изгубила гласа си, смених три лечения, изпитвах притеснения дали ще се представя поне прилично. Още повече като имам предистория - работа с Васил Найденов, Дани Милев и други родни музикални звезди. Дали ще оправдая очакванията на децата и познатите ми. Бушуваха толкова интензивни емоции от еуфория и притеснение в мен.

- Синовете как приеха представянето ви?

- Бяхме седнали пред телевизора с Антоан и Андриян. Те също проляха сълзи от гордост и щастие, много интимен и съкровен момент изживяхме заедно. Щастлива съм, че имах смелостта да стъпя на сцената заради моите две момчета. Това, че видях усмивките на техните лица, е ней-големият подарък, който можех да получа. Това, за което отидох, това и направих. Моята цел е да се представя достойно и да дам пример на дечицата и хората, че трябва да преследват своето щастие и да се борят за него. Дали ще стигна финал и ще победя, няма толкова голямо значение. За да премина през всички трудности, нямаше да успея без подкрепата на родителите ми, брат ми, приятеля ми и Мирела, която се оказа един от най-достойните ми приятели. Бяха неотлъчно до мен и ми даваха подкрепа.

- Споделихте за сериозни проблеми с бившия ви партньор. Защо се стигна до раздяла?

- Проблемният период още не е приключил. Нито съм първата, нито последната, която изживява подобни проблеми. Минах през ада с всички грозни развръзки, които могат да се случат. Но любовта ме спаси и тези две деца, заради които трябва да съм силна. Благодарение на човека, когото срещнах, вече знам какво е да обичаш и да бъдеш обичан.

Всичко беше трудно. Да виждаш сълзите в очите на децата си, няма как да си добре. Съжалявам за тази развръзка, и двамата сме виновни. Съжалявам, че не можем културно да се разбираме. Нужни са двама. Когато имаш човек срещу себе си, с когото можеш да водиш диалог, винаги се стига до консенсус и решение на проблеми. Ние не успяваме да го постигнем. Трудно общувам с него. Ако имахме възможността да вникваме един в друг, може би нямаше да се стигне до раздяла. Изгубихме се в отношенията ни. Не слагам тежест на вина към някого, защото всички замесени страни имат своя принос за това. Той е много огорчен, аз инициирах нашата раздяла. Причините не са свързани с поява на нов човек в живота ми. Опитвах се да дам шанс на децата ни да растат с мама и тати, но не се получи. Не ни е било лесно и на двамата.

- Какъв е генезисът на проблема?

- Семейство на всяка цена не е решение, когато отсъствието на диалог и хармония е просто съществуване на хора в определена среда. Цената я платих и вече не бях готова да я плащам. Предпочетох да имам себе си и да съм полезна за децата си, отколкото да съм постоянно афектирана и да не мога да им дам максимума от себе си.

Време е да се заговори за семейството, ценностите и отговорностите, за емоционалната интелигентност и зрялост. Вече сме узрели темите табу да излизат на дневен ред, за да се развиваме като личности и общество. Просто ценностите на нашите родители за семейство на всяка цена не са тези на нашето поколение. Не искам децата ми да живеят нещастно. Предпочитам да им покажа, че всеки трябва да си води и отстоява личната борба за щастие. Това, че пред очите им тяхното семейство се разби, е по-добрият вариант, за да знаят, че семейството не е даденост и притежание, ако човек не се бори постоянно за него.

- След всичко преживяно тези емоции в "Гласът на България" като катарзис ли се явиха?

- Чувствам се окрилена от участието си в шоуто. Явяването ми беше заради децата най-вече. Това е и крачка напред към мен самата. Не ме е срам, че съм паднала в живота. Човешко е. По-скоро казвам - намирам начин да се изправя и да продължа. Надявам се, ако някой от зрителите е в същото положение, да не достига до моите трудности. Надявам се и тези, които са минали вече през моите проблеми, да разберат, че не са сами. Каквото и да се случва, животът продължава. Нека откриват нещата, които ги правят щастливи. Затова предприех и такъв тип изява. Това е моят начин да бъда щастлива и да открия крилете си.

Знаете ли, скоро загубих дядо - непосредствено преди да изляза на сцената. За съжаление, не успя да ме види. Но баба ми е много горда от участието. Това е радост за хората, които вярват в мен. Моето семейство е прекрасно и се радвам, че от вашата трибуна мога да им благодаря за подкрепата през всички тези години и да им кажа, че много ги обичам.

- Оттук нататък какво предстои?

- Много усмивки, спокойствие, щастие и любов. Това предаване ми даде криле и аз полетях от щастие.

- Имате ли сили да спечелите?

- Уморена съм от битки, това не е моята цел. Дойдох заради себе си и да усмихна децата. Стигат ми битките в съда и живота. Решението е - бъди себе си и прави добро, а твоето ще се случи един ден. Не съм воински настроена. Войната не е моята стратегия, а диалогът и търсенето на решения.

Работя на две места, за да мога да се справям - търговски представител към фирма през работната седмица, а в петък и събота вечер пея в пиано бар в София. Това беше причина да прекратя работата ми с Васил Найденов, която беше свързана с много пътуване и не можех да обръщам достатъчно внимание на децата ми.

Азис пие вода с камък

Азис пие вода с камък

Тайните на успехите на Азис са разкрити! Ромският славей обяви кое е променило изцяло живота му. Азис пие вода от бутилка, в която има минерален камък. "Това промени всичко", обясни изпълнителят. В същото време Азис събра тайфата и им приготви вечеря. Певецът бе помислил и за гостите си, които не ядат какво да е всичко

Меди и Моника В. се мляскат с език

Меди и Моника В. се мляскат с език

Сексбомбата Моника Валериева показа колко е щастлива с Меди. Плеймейтката и музикантът ту са разделяни от медиите, ту събирани, но силиконовата бомба най-сетне разкри истината. И тя е, че двете светски личности са заедно. Живеят под един покрие и... се мляскат с език. Валериева се показа в страстна целувка с изпълнителя

Катето Евро кове къщички за птици

Катето Евро кове къщички за птици

Катето Евро вече се сдоби с прякора "Майстор Сръчко" покрай новото си хоби - сама да кове къщички за птици в двора на хасиендата си в Кокаляне. Тя хванала инструментите, за да помогне на пернатите да преживеят зимата и да зарадва внучката си. "Който е казал, че мъжете са силният пол, не е познавал жените от Кокаляне

35 "шибани" години чукна Николета

35 "шибани" години чукна Николета

По странен начин отбеляза рождения си ден Николета Лозанова. Топ красавицата, която празнува тридесет и пет годишнина, явно в изключително тесен кръг, си пусна снимка с торта на която пише - "Happy fucking 35", което на нашенски значи нещо от сорта на "Щастливи шибани 35". Е, за тях изглежда повече от добре

Най-четени

Актрисата Диана Димитрова:
Преди пет години бях насилена!

Актрисата Диана Димитрова: Преди пет години бях насилена!

"Преди пет години бях насилена от човек, чието име няма да кажа. Не знам как да се изразя, още не мога да си простя, че не взех мерки тогава". Това споделя с днешна дата звездата от "Откраднат живот" Диана Димитрова. Виновникът, който актрисата няма да обвини публично, вероятно ще се разпознае, но с днешна дата тя иска да му каже само следното:

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Работя на две места, за да издържам приюта си  Миглена Дерменджиева, по-известна като Меги Дерм, е родена на 4 юли 1974 г. в Ямбол. Завършва руската гимназия и отглежда добитък, буби, домати и други агрокултури. През лятната ваканция работи в местното Трудово кооперативно земеделско стопанство, като със спечелените пари си купува дрехи за училище

Мая Илиева на премиера в операта

Мая Илиева на премиера в операта

Заедно с голяма компания елегантни приятелки Вдовицата на Георги Илиев изгледа любимата "Кармен" без охрана Мая Илиева посети премиерата на класиката "Кармен" в Софийската опера, видя "България Днес". В стилен сив лоден, маратонки от "о кутюр" и елегантен черен гащеризон, една от най-емблематичните вдовици у нас два часа раздава на макс аплаузи

Аня Пенчева и Ивайло Караньотов по влюбени от всякога

Аня Пенчева и Ивайло Караньотов по влюбени от всякога

Влюбени като тинейджъри са Аня Пенчева и Ивайло К. Караньотов. Половинката на актрисата я чака като на първа среща след работа зад Народния театър, след което двамата се хващат за ръка и обикалят София. Да са живи и здрави! Снимки: България

Габровска се снима с фалос за 1 млн. долара

Габровска се снима с фалос за 1 млн. долара

Пробив прави кандидатка за кметица  110% съм на линия, разпален е притежателят на скъпото мъжко достойнство Керън Лий - надз. Бившата кандидатка за кметица на Момин проход, а днес актриса в голи сцени Диана Габровска ще снима с един от най-емблематичните актьори във филми за възрастни - Керън Лий. Британецът от Дерби застрахова фалоса си за 1 млн

Дъщерята на Гала стяга нова къща

Дъщерята на Гала стяга нова къща

Дъщерята на водещата Гала - Мари Константин, обзавежда нова къща. Изявяващата се като инфлуенсър брюнетка показва засега само просторния двор на бъдещия си дом. Според нейни изчисления цялостният ремонт ще отнеме много време и най-рано през пролетта с приятелят й Константин ще се нанесат в новия дом

Първата Мис България на 70-ия си юбилей: Няма да празнувам, защото майка ми почина

Първата Мис България на 70-ия си юбилей: Няма да празнувам, защото майка ми почина

Умолявам пластичните хирурзи да не обезобразяват момичетата ни, призова Бранимира Антонова  "Няма да отпразнувам юбилея си, защото майка ми почина наскоро. Загубих я през април на преклонната възраст от 97 години. До последно беше здрава и щастлива. Тази година ще е по-деликатна за цялото ни семейство

Гущерова разкри част от имението

Гущерова разкри част от имението

Светлана Гущерова показа съществена част от палата, в който живее със съпруга си. Плеймейтката и майка на три деца се шири в огромно имение. Светлана издаде част от дома си, след като оповести изображение в социалната мрежа. На него се вижда безкрайният коридор, осеян с много

Гита не била новата муза на Боби Лазаров

Гита не била новата муза на Боби Лазаров

Познавали се, но не били заедно Чаровният синоптик Боби Лазаров нямал специални отношения с Гита Манолова, едно от лицата на телевизията на БСП. Двамата били само колеги, но нищо повече, споделиха хора от обкръжението им. От няколко дни мълвата твърди, че телевизионерът е влюбен в младата си и красива колежка Гита

Барби от Несебър стана царица от Търново

Барби от Несебър стана царица от Търново

Като търновска царица се премени Евелина Прунова. Моделката, известна като несебърското Барби, посети старата столица и дори си намери половинка. Новият избраник на царицата, разбира се, е цар, но за жалост, за момента от

Най-коментирани

МОМИЧЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС

МОМИЧЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Моника с интерес научи, че древни рисунки, открити в Египет, свидетелстват, че плуването в басейн датира от 2500 години пр. Хр. Първият oтопляем басейн е построен от Гай Цилний Меценат, приятел на император Гай Юлий Цезар - първия император на Древен Рим. Корабът "Титаник" е първият презокеански лайнер, който е разполагал с басейн на борда

Нора Шопова стана майка на Вихрен

Нора Шопова стана майка на Вихрен

Бившата синоптичка Нора Шопова стана майка за пръв път. Моделката, която за последно води спортните новини по БНТ, роди момче. С любимия си Траян двойката дава името Вихрен на бебето. "Любов е. Щастие е", написа Шопова. През лятото на миналата година красавицата се омъжи за голямата си любов. Двамата с Траян са заедно от дълго време

Азис пие вода с камък

Азис пие вода с камък

Тайните на успехите на Азис са разкрити! Ромският славей обяви кое е променило изцяло живота му. Азис пие вода от бутилка, в която има минерален камък. "Това промени всичко", обясни изпълнителят. В същото време Азис събра тайфата и им приготви вечеря. Певецът бе помислил и за гостите си, които не ядат какво да е всичко

Меди и Моника В. се мляскат с език

Меди и Моника В. се мляскат с език

Сексбомбата Моника Валериева показа колко е щастлива с Меди. Плеймейтката и музикантът ту са разделяни от медиите, ту събирани, но силиконовата бомба най-сетне разкри истината. И тя е, че двете светски личности са заедно. Живеят под един покрие и... се мляскат с език. Валериева се показа в страстна целувка с изпълнителя

Вики от "Мастило" се съблече от... срам

Вики от "Мастило" се съблече от... срам

С поредица "лични истории" препълва напоследък инстаграма си певицата Виктория Терзийска, позната като Вики от "Мастило". Фенската маса на Вики обаче се пита как тя се самоопределя като много стеснителна, а в същото време кърши снага насред града в дръзко боди в стил "канкан". "Макар на тази снимка да ви изглеждам много куул и каквото там си

Мария Илиева с концерт за ЧРД в Хага

Мария Илиева с концерт за ЧРД в Хага

Яко парти за своя екип и хай полклонници на таланта й обеща Мария Илиева чрез социалните мрежи. Тази година певицата ще празнува рождения си ден далече от родината. "Ще бъда в Хага, заповядайте на концерта ми", кани феновете си поп звездата. Певицата демонстрира в профила си във фейсбук прекрасна форма и шармантни тоалети

Катето Евро кове къщички за птици

Катето Евро кове къщички за птици

Катето Евро вече се сдоби с прякора "Майстор Сръчко" покрай новото си хоби - сама да кове къщички за птици в двора на хасиендата си в Кокаляне. Тя хванала инструментите, за да помогне на пернатите да преживеят зимата и да зарадва внучката си. "Който е казал, че мъжете са силният пол, не е познавал жените от Кокаляне

Бюст №1 в театъра лови бълхи в скафандър

Бюст №1 в театъра лови бълхи в скафандър

Лора Мутишева, която преди две петилетки медиите окачествиха като "бюст №1 в театъра", е обявила кръстоносен поход на... бълхите! В социалката си актрисата от театър "София" помести свои фотоси в подобие на скафандър, без който не влизала в мазето си. "Ето, така се слиза в мазето, за да вземеш коледната елха

35 "шибани" години чукна Николета

35 "шибани" години чукна Николета

По странен начин отбеляза рождения си ден Николета Лозанова. Топ красавицата, която празнува тридесет и пет годишнина, явно в изключително тесен кръг, си пусна снимка с торта на която пише - "Happy fucking 35", което на нашенски значи нещо от сорта на "Щастливи шибани 35". Е, за тях изглежда повече от добре

Владо Пенев блестящ като поп Кръстьо

Владо Пенев блестящ като поп Кръстьо

Интелектуалци протестират срещу постановката, свещеникът не бил предател Висш пилотаж в показването на предателя на сцената демонстрира Владо Пенев в постановката "Великденско вино" от Константин Илиев на сцената на Народния театър. Постановката е посветена на 150-ата годишнина от обесването на Апостола и представлява повод да го възкресим във

Илон Мъск изрита Кание Уест от Туитър

Илон Мъск изрита Кание Уест от Туитър

Кание Уест е отстранен от Туитър и обвинен в "подстрекаване към насилие" заради обидни туитове само два месеца след последната му забрана там, предаде Би Би Си. Американският рапър, който се подвизава под името Ye, публикува поредица от туитове - единият от които изглежда показва символ, съчетаващ свастика и еврейска звезда

Прилично предложение, което не се отказва

Прилично предложение, което не се отказва

Важи само три дни. От днес Специална промоция за хората, които искат да четат смислени издания през 2023 г., предлага "Медийна група България" на 2, 3 и 4 декември. Те могат да се абонират за вестниците и списанията на най-авторитетната  издателска компания с 15% отстъпка за всеки период, който пожелаят - 12, 6, 3, 1 месец

Теди Велинова в синода

Теди Велинова в синода

В Синода на среща отиде Теди Велинова. Моделката паркира до катедралата "Св. Александър Невски", разгледа плетките и дантелите на бабите около него, не си купи нищо и се шмугна през вратата на Светия синод. Какво ли ще прави там? Снимки: България

153 нови случая на COVID-19 и петима починали

153 нови случая на COVID-19 и петима починали

Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 153, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 3161 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 4,8 процента. Петима са починалите с доказана коронавирусна инфекция за последното денонощие. Към днешна дата в болница са 368 души с диагноза

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

"Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си медицинско и отивам при адвоката, ще заведа лична жалба срещу директора Васил Василев, защото той е позволил това нещо". Това каза актьорът Валери Йорданов по време на пресконференция на министъра на културата проф. Велислав Минеков

Вергов перка с колело

Вергов перка с колело

Само за миг да изгрее слънцето, и Юлиян Вергов се мята на велосипеда. Артистът не пропуска нито една възможност да се придвижва с колело и винаги ползва велоалеите. Снимки: България

Нора Шопова стана майка на момченце

Нора Шопова стана майка на момченце

Телевизионната водеща Нора Шопова роди първото си детенце. Тя е станала майка на момченцето Вихрен, което се появи на бял свят вчера. Щастливата новина сподели тя в профила си в инстаграм с две снимки от периода, в който все още е бременна. "Вихрен проплака днес. 30.11.22 Любов е. Щастие е", пише Шопова под снимките

Шампион по борба люби Моника Симеонова

Шампион по борба люби Моника Симеонова

Секси репортерката на БНТ от Катар готви здравословно на Йоан Димитров Шампион по борба е дългогодишното гадже на чаровната спортна репортерка от БНТ Моника Симеонова. Винаги усмихнатата блондинка доби страхотна популярност по време на репортажите си от Катар, където отразява мачовете от световното първенство по футбол

221 нови случая на COVID-19, 439 оздравели

221 нови случая на COVID-19, 439 оздравели

Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 222, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 3938 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 5,6 процента. Няма починали с доказана коронавирусна инфекция за последното денонощие. Към днешна дата в болница са 370 души с диагноза COVID-19

"Ролинг стоунс" издава албум с най-големите си хитове на живо  (Видео)

"Ролинг стоунс" издава албум с най-големите си хитове на живо (Видео)

Рок групата "Ролинг стоунс" планира да издаде албум с "най-големите хитове, изпълнени на живо", както го определят музикантите, с участието на Лейди Гага, Брус Спрингстийн, Гари Кларк младши и "Блек кийс", предаде БТА, като се позова на Асошиейтед прес. Продукцията ще излезе следващата година. "GRRR Live