Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12665939 www.bgdnes.bg

"Левски" без нигериеца Шеху и срещу "Берое"

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов няма да може да разчита на новото попълнение Абдулахи Шеху и в двубоя с "Берое", научи "България Днес". "Сините" гостуват в Стара Загора в понеделник от 20,00 ч.

Нигерийският национал подписа с клуба на 16 септември. Той изгледа победата в дербито с ЦСКА-София от трибуните на националния стадион, като видимо бе впечатлен от феновете на отбора.

Реклама

Тъй като е играч от страна извън Европейския съюз, изваждането на работна виза става по-бавно. Въпреки усилията на ръководството на "Левски" това не успя да стане по време на паузата в шампионата. Така Мъри ще може да го използва най-рано в домакинството с "Ботев" (Пд) на 8 октомври.

Шеху взе участие в двете контроли в паузата на първенството срещу "Левски" (Карлово) и "Спортист" (Своге). Нигериецът е поливалентен футболист, който може да се подвизава на няколко позиции. Той е дефанзивен халф, но играе още като централен браните и десен бек. Шеху има 42 мача за националния отбор на Нигерия, като е бронзов медалист на олимпийските игри в Рио 2016. Носил е екипите на "Кано Пиларс", "Ал Касидия", "Униао" (Мадейра), "Анортозис", "Бурсаспор" и "Омония" (Никозия).

Освен Шеху почти сигурно извън сметките на Стоилов за гостуването на "Берое" ще е и един от основните играчи на "Левски" Ноа Сонко Сундберг. Той се възстановява от травмата, получена при загубата от "Локо" (Сф) с 2:3. Бранителят започна бегови упражнения, но все още не е готов да се включи пълноценно в тренировките. Стоилов със сигурност няма да рискува с прибързаното му пускане в игра, без да е напълно възстановен. Все пак има минимален шанс Сундберг да попадне в групата за мача и да е резерва.

Добрата новина за Стоилов е, че игралите за националните отбори Илиян Стефанов, Филип Кръстев, Марин Петков, Пламен Андреев, Асен Митков и Антоан Стоянов и Хосе Кордоба се завърнаха без травми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама