Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12710715 www.bgdnes.bg

Ад! Три жертви на взрива в "Арсенал"

Два тътена разтърсват Казанлък, небето почернява от дим 

Трима души загинаха при зловещ взрив в завод "Арсенал" в Казанлък вчера.

Поредната трагедия във военното предприятие се случва вчера преди обяд, като сигнал за тежкия инцидент е подаден в 11,04 ч.

"Тук е страшно! Има представители на всички институции. През следващите дни ще дадем повече информация", са единствените думи, които успява да изрече шефът на "Арсенал" Николай Ибушев.

Реклама

Инцидентът се случва в Завод 4, където се съхраняват пиротехнически изделия. Първоначално беше съобщено за една жертва и две жени, които се издирват. Впоследствие тревожните възможности са потвърдени - намерени са две безжизнени тела.

Други три жени са пострадали при взрива. Едната е откарана в Спешния център на Казанлък, друга е транспортирана в болница в Стара Загора, а третата - в Пловдив.

Свидетели на кошмара разказват, че взривовете са били два и толкова силно са разтресли района, че прозорците са се разтреперили. След тътените небето над Казанлък е почерняло от дим, което допълнително уплашило хората.

Инцидентите в завода, в който работят хиляди хора от района, не са рядкост.

През август м.г. човек загина след пожар в цех. 50-годишният мъж е работел в оръжейната фирма от 3 месеца, а пожарът е възникнал в склад за готова продукция. Друг е успял да избяга и оцелява. През март 2018 г. избухна пожар в цех 130 на завода, предизвикан от смесител. 27- годишен мъж намери смъртта си, а друг, с 10-годишен стаж, беше тежко ранен. През октомври същата година след инцидент в същия цех шестима работници бяха хоспитализирани, като един от тях беше с тежки наранявания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама