Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12711681 www.bgdnes.bg

Майката на Стоичков, леля Пенка: Затворих си очите и гласувах!

Не съм доволна от резултатите, няма да се състави правителство

Пенка, майката на голямата футболна легенда Христо Стоичков, разкри единствено пред "България Днес" за кого е гласувала на изминалите преди дни избори. Тя обаче никак не е убедена, че партиите ще успеят да се разберат и да съставят работеща коалиция. Стоичкова живее в пловдивското село Ясно поле.

"Да, гласувах. Честно казано, не съм много доволна от резултатите. Май отново няма да има правителство, натам отиват работите. Тук, в моя край, всичките села са гербаджии. Оттам на Бойко му дойдоха най-много гласове. В течение на нещата съм, знам много работи. По наше време нямаше такива заеми да се теглят за милиони, пък после кой върне, кой не върне. Ние навремето може да сме имали по 5 лева в джоба, но всеки си лягаше и ставаше спокойно", коментира 75-годишната жена.

Реклама

"На изборите си затворих очите и натиснах копчето на машината... Гласувах за "Възраждане". Да ви кажа, тоя Костадинов ми харесва. Тези канадците дойдоха от майната си, разбъркаха кашата, разбирате ли... Знаем, че България се командва отнякъде другаде. Ще видим, още е рано да се каже какво ще се случи. На мен не ми пука да говоря каквото си искам, защото от никой не съм взела 1 лев", казва още леля Пенка.

Тя е харесала как се е представил синът й Христо в телевизионния формат "Фермата", където влезе като гост-участник за няколко дни този сезон. В ефир Ицо често си припомняше за хубавите детски години на село и казваше, че по-хубаво от хотел звездоброй няма.

"Той е много ангажиран, няма достатъчно време, но аз като всяка майка искам да го чувам по-често. Но го разбирам, влизам му в положението, на него всичко му е по програма. Да са ми живи и здрави децата и ние покрай тях. Като намерят време, ще се обадят", споделя Пенка Стоичкова. Наскоро Христо даде телевизионно интервю пред журналистката Десислава Банова-Плевнелиева. Звездата живее в американския град Маями и скоро не се е прибирал в родното си село Ясно поле. Брат му Цанко пък се принудил от известно време да емигрира в Германия, където намерил по-доходоносна работа.

Леля Пенка продължава да бъде част от Управителния съвет на аматьорския отбор "Марица" (Ясно поле), който се състезава в Източната "Б" областна група на Пловдив.

"Водя война! Община "Марица" е една от най-богатите, но големият кмет не иска да дава пари за футбола. Безплатен обяд няма, като отидеш на частник, нали си плащаш. Тези деца, вместо да ходят някъде да си правят кефа, те идват тук да си чупят краката за едното нищо. Затова и националният ни отбор е на това ниво. Спортът навсякъде стана търговско дружество. Имаш ли парички, обичан си от всички... Нямаш ли парички, гледай си работата", ядосва се майката на Камата.

Леля Пенка продължава да бъде особено дейна. Лично е ремонтирала трибуните на селския стадион, сложила е алуминиева дограма на съблекалните, собственоръчно боядисала пейките, грижи се за тревата на терена. В същото време в двора на къщата си произвежда всичко сама. Отглежда и кокошки, така че фризерът й по всяко време е пълен с месо. Любимото й занимание е да играе табла с младежите в селото.

Реклама
Реклама
Реклама