Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12738765 www.bgdnes.bg

Невероятно! "Байерн" и "Борусия" в битка 3-о място

Дер Класикер оставя само единия гранд в борбата за титлата

Невероятно, но факт! Тази есен германската футболна класика между "Байерн" и "Борусия" (Дортмунд) е важна едва за третото място в класирането. Но има значение и за поста на треньора на баварския колос Юлиан Нагелсман, твърдят някои местни издания.

Преди международната пауза през септември "Байерн" беше в серия от четири мача без победа в първенството. Президентът на клуба Херберт Хайнер каза, че това вероятно е "най-трудният период" за Нагелсман, откакто се присъедини към тима през 2021 година. Президентът на клуба добави, че дербито срещу "Борусия" (Дортмунд) в събота ще бъде "малко по-интересно" от обичайните мачове между двата клуба. "Байерн" е трети в класирането, а жълто-черните са на четвърта позиция, като и двата отбора имат по 15 точки. Лидер е "Унион" (Берлин) със 17 пункта, колкото има и вторият - "Фрайбург".

Реклама

"В клуба сме убедени, че Нагелсман е правилният човек за нас и че сме на прав път - каза Хайнер пред вестник "Мюнхнер Меркур". - И двата тима не искат да са трети или четвърти, искат да вървят напред."

На "Вестфален Щадион" нещата са далеч по-спокойни, но там отчитат, че който спечели, ще бъде в по-добра изходна позиция за атака на титлата. Така обрисува ситуацията спортният директор на "Борусия" Себастиян Кел. Макар тимът да победи с 4:1 "Севиля" в Шампионската лига, Кел намери и слаби страни в отбора. "Не всичко беше перфектно срещу "Севиля" - коментира директорът. - В един момент имахме късмет, а и вратарят ни реагира добре. Отборът влезе добре в мача, създадохме голови възможности и можехме да реализираме още попадения, но определено трябва да покажем по-високо ниво в събота. Имаме надежди, че някои от контузените може да се завърнат в състава."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама