Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12975828 www.bgdnes.bg

Георги Софкин почина след падане

63-годишният Георги Софкин почина след фатално падане! Най-известният малък човек е издъхнал навръх Деня на будителите - 1 ноември.

"За съжаление, можем да потвърдим, че Георги Софкин почина и има смъртен акт при нас", коментираха пред "България Днес" от община Тополовград. Софкин е родом от южното градче, където новината за кончината му бързо се разпространява.

Реклама

Малкият човек е издъхнал във вторник вечерта в интензивното отделение на болницата в Стара Загора. В областния град Георги живееше през последните години.

"Информацията, с която разполагаме, е, че е паднал и е получил множество наранявания, които са довели до смъртта му. Социален работник от болницата се свърза с нас, за да ни съобщи тъжната вест", обясниха пред "България Днес" от общината в Стара Загора, като посочиха, че не могат да предоставят повече подробности.

Национална организация "Малки български хора" признаха, че не знаят за кончината на Софкин, и с изненада научиха от медията ни за неговата смърт. Асоциацията е създадена от група хора с нисък ръст през 1996 г., като именно Георги Софкин е неин пръв президент.

Най-известният малък човек у нас се прочу в цяла България покрай участието си във "ВИП брадър" през 2016 г. Тогава във визитката си високият 136 см колорит обяви, че е участвал в първия български порнофилм през 1990 г. Също така е и двукратен световен шампион по бадминтон.

До вчера следобед Софкин не беше погребан и нямаше яснота кога ще бъде изпратен в последния си път. Редакцията изказва съболезнования на близките му!

Реклама
Реклама
Реклама