Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13117633 www.bgdnes.bg

Творци изследват "Изкуството да мислиш като планина" със семинар

В онлайн семинар в рамките на иновативния проект „EMPACT – Съпричастност и устойчивост: Изкуството да мислиш като планина“, съфинансиран от програма „Творческа Европа“ на ЕС ще участват български артисти. В мрежата те ще изследват ключови теоретични аспекти и успешни практики за екологична устойчивост в изкуствата и взаимовръзките между стратегиите за корпоративна социална отговорност и изкуството, ще подкрепят капацитета на артисти и културни оператори, илюстрирайки как да свържат ефективно работата си с корпоративни инициативи, ще обсъдят успешни практики по КСО от различни държави, включително България, Кипър и Гърция и ще анализират възможностите, рисковете и бъдещите тенденции и ще търсим заедно нови начини за сътрудничество между корпоративния и артистичния свят за по-екологично устойчиво бъдеще.

Семинарът се организира в партньорство между НАТФИЗ „Кр. Сарафов” и Кипърския Технологичен Университет и ще се проведе на английски език.

Лектори на семинара са утвърдени експерти и професионалисти в областта на управлението на изкуствата, устойчивостта и КСО: проф. д-р Лидия Върбанова, доц. д-р Марина Стефанова и Мирто Вореаку. В разговора ще се включат и представители на социално отговорни бизнес компании и организации от България.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама