Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13127462 www.bgdnes.bg

Красимир Балъков пред "България Днес": Не отписвайте Германия!

Най-лесно се играе, когато не те слагат сред фаворитите

Една от големите легенди на българския футбол Красимир Балъков споделя своите очаквания от започналото в Катар световно първенство. Като немски възпитаник Краси ще следи изкъсо изявите на Бундестима. Германия започва участието си на Мондиала днес с мач срещу Япония. Ето какво каза Балъков пред "България Днес":

- Г-н Балъков какво да очакваме от Германия на това световно първенство?

- Очакванията към Бундестима винаги са едни и същи. Няма друга цел, освен да спечелят първото място в групата си. Продължаването напред е задължително, нищо друго не се коментира. Когато минат първите мачове в групите, ще имаме повече яснота за отборите. Лерой Сане ще липсва, той е много важен играч, но те имат и футболисти, които могат да го заменят успешно срещу Япония. Всеки мач ще бъде борба и битка. Всички в Германия очакват старта с нетърпение.

Реклама

- Има ли допълнителна мотивация в Бундестима след провала на предишното световно, когато не успяха да преминат групата си?

- Тези неща вече са забравени, оставени са в миналото. Отборът сега е коренно различен, има много нови футболисти. В националния отбор на Германия има леко подмладяване. По какъв начин ще се отрази то, ще видим във времето. Винаги когато има големи промени, трябва известно време за напасване на състава.

- Германия този път не е сочена сред топфаворитите за трофея. Кои отбори са с най-големи шансове според вас?

- Много се надявам една Аржентина да бъде фаворит, макар че не започна добре вчера. Аржентинците, както и бразилците за първи път от дълго време имат много добри състави. Вече са по-обиграни. Англия от дълги години не може да вземе отново трофея, но сега имат доста силен и здрав отбор. Проблемът при тях е постоянството в мачовете. Аз не отписвам и Германия. Когато не те слагат между фаворитите, най-лесно може да стигнеш до финала. Португалия също не е за подценяване. Заради Меси и Роналдо тези отбори ще искат да направят нещо значимо. Мотивацията и желанието ще бъде максимално голямо.

- Очаквате ли изненади?

- При всички положения ще има такива. Надявам се Сърбия да се превърне в приятната изненада на първенството. Макар че групата им е уникално сложна с отбори като Бразилия, Швейцария и Камерун. Затова е интересен футболът, защото ни предлага доста изненади понякога.

Реклама

- Какво е мнението ви за провеждането на шампионата в страна като Катар по това време от годината?

- Има доста негативни коментари и критики към Катар, но те не са свързани пряко с футбола и няма смисъл да ги коментираме. Логично е да се говорят, защото засягат правата на човека. За самия футбол това световно първенство може да бъде по-интересно, защото играчите няма да са толкова изтощени от дългия сезон. Ще има повече енергия в самите тях, което може да допринесе за по-завързани мачове.

- Планирате ли да пътувате за някой мач в Катар?

- Не. В България съм и ще коментирам 3-4 мача в телевизионното студио. Държавата Катар е много малка, навалицата там е голяма. Организацията е трудна.

Реклама
Реклама
Реклама