Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13129311 www.bgdnes.bg

Мъск ахна по Белоградчишките скали

Уникално признание за България! 

Милиардерът оприличи природния ни феномен на видеоигра 

Илон Мъск ахна по Белоградчишките скали!

Най-богатият човек в света остана очарован от една от най-красивите забележителности у нас.

Мъск сподели в профила си в социалните мрежи снимка на фотографа Владислав Терзийски, на която е туристическата забележителност. Кадърът е споделен в профил за изображения на скални природни обекти и замъци. Под снимката на природния феномен милиардерът пише: "Убеден съм, че това беше в Elden Ring". Богаташът визира популярна компютърна игра, в която играчите се отправят на пътешествие, за да се превърнат в Елденския лорд.

Според Мъск Белоградчишките скали приличат на eдна от локациите във видеоиграта - най-вероятно планината Гелмир. В историята това е опустошен вулканичен район, който е дом на много гротескни същества.

Реклама

Кадърът на красивата забележителност впечатли и много от последователите на Мъск, които също споделиха снимката и са напът да я превърнат в световна туристическа атракция. Хиляди са очаровани от уникалната дестинация у нас и споделят, че изображението е чудесно и нереално красиво. Много от хората споделят, че ще включат страната ни за посещение, за да видят на живо това място.

"Илон Мъск направи голяма реклама на България с този жест. Белоградчишките скали заслужават да бъдат показани пред по-голяма публика. Тази снимка включва едновременно история, археология и природа. Направих я преди 4 години с дрон", разказва авторът на снимката Власислав Терзийски.

Въпреки радостта и голямото признание за страната ни от Туристическия комплекс на Белоградчишките скали коментираха пред "България Днес", че не са запознати с хубавата новина и не могат да коментират, тъй като не се вълнуват от социалните мрежи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама