Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13132962 www.bgdnes.bg

Първата Мис България на 70-ия си юбилей: Няма да празнувам, защото майка ми почина

Умолявам пластичните хирурзи да не обезобразяват момичетата ни, призова Бранимира Антонова 

"Няма да отпразнувам юбилея си, защото майка ми почина наскоро. Загубих я през април на преклонната възраст от 97 години. До последно беше здрава и щастлива. Тази година ще е по-деликатна за цялото ни семейство. Ще се съберем близки хора в домашна обстановка и ще отбележим рождения ми ден. Категорично не е моментът за пищни празненства."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" Бранимира Антонова, първата носителка на титлата "Мис България" през 1967 г., по повод 70-ия си рожден ден вчера.

Славата на Бранимира се разрасна, след като нейна черно-бяла фотография грабна вниманието на хора из целия свят. В коментари чужденци изказват възхищението от красотата на българските жени.

"Не знам коя е новата Мис България. Те се сменят всяка година, но съм съвременна и вярвам, че е достойно и хубаво момиче. Обичам младите хора и смятам, че по-възрастните трябва да помагат и да им дават път. Било то в конкурси за красота, оперната сцена или политиката. Не искам да продължавам да гледам едни и същи лица вече повече от 60 години", коментира пред вестника Антонова по повод избора на Александра Кръстева за Мис България 2022.

На въпрос дали са се изменили критериите за красота, първата ни миска отговори: "Красотата е субективна, но сърдечно умолявам пластичните хирурзи, когато дойде младо момиче при тях, да не го обезобразяват. Няма нищо лошо в една корекция, стига да прави човека щастлив. Но хирурзите могат да въздействат на желанието и да преценят дали човекът срещу тях има нужда от тази промяна и дали няма да съжалява след това. Искам лекарите да пазят и да са почтени към професията си и децата на България. Обвинявам обществото за обезобразяването на нашите млади и красиви момичета".

"За мен красотата не трябва да се поставя на пиедестал. Има по-важни човешки качества като добротата. Да си Мис България е като рожден ден или абитуриентски бал. Днес празнуваш, а утре сутрин забравяш за това, което ти се е случило. Днес си ти, а утре мис е друга и няма никакво значение. Победителките в конкурси за красота, особено по света, имат каузи за добро, това не е лошо, но не бива да забравяме, че всяко нормално момиче, което следва медицина, право или журналистика, също има своите каузи, за които да се бори", сподели за финал Бранимира.

Реклама
Реклама
Реклама