Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13142402 www.bgdnes.bg

Приятел на Марадона е екзекуторът на Аржентина

Ренар заложил капани за "гаучосите", поздравявам играчите си за характера и волята, казва треньорът на Саудитска Арабия

Вчера в Саудитска Арабия бе обявен национален празник лично от краля на страната Салман ибн Абдулазиз ал Сауд. Всички работници в държавните и частните сектори, студенти и ученици бяха освободени от ангажименти, за да се радват на най-големия си футболен успех в историята. А основната заслуга за това е на 54-годишния селекционер на Саудитска Арабия Евре Ренар.

Реклама

Колоритният треньор изнесе истинска тактическа лекция на своя аржентински колега Лионел Скалони. Капанът на изкуствените засади щракна многократно, а цели три гола на "гаучосите" бяха отменени заради офсайд. Ренар и неговите храбри араби обърнаха един от основните претенденти за световната купа до 2:1 във вторник и сътвориха една от най-големите сензации на мондиалите до момента.

Във футболните среди френският специалист не е небезизвестно име и определено знае как се печелят трофеи. Той има статут на легенда в Африка. Спечели Купата на африканските нации с тима на Замбия през 2012 г., а 3 години по-късно стана първият треньор, вдигал континенталното отличие на Африка с два различни отбора, като изведе до трофея и Кот д'Ивоар. Ренар класира Мароко на световното първенство в Русия преди 4 години, а след това направи същото и със Саудитска Арабия. 

Любопитен факт е, че Евре е приятел с една от най-големите футболни легенди Диего Марадона. Утре се навършват точно 2 години, откакто Дон Диего напусна този свят. Французинът не може да се похвали с някаква славна кариера като футболист и играе основно в непретенциозни клубове. Двамата с Марадона все пак са се изправяли един срещу друг на футболния терен в демонстративен мач след края на кариерите им. Кадър е запечатал любопитен момент преди излизането им на игрището. Диего и Евре се закачат, потупвайки се взаимно, ухилени до уши. Е, едва ли тогава Марадона е предполагал, че именно този негов приятел един ден ще разплаче цяла Аржентина.

"Посвещавам победата на всички саудитци. Чакаме подкрепата ви и в следващия ни мач. Искам да поздравя играчите за изключителната игра. Те показаха характер и воля в тази битка", обяви Ренар.

Шах и мат с Меси

Ерве Ренар публикува любопитно стори в своя профил в инстаграм. Той показа колаж на добилата широка популярност реклама, на която Меси и Роналдо играят шах. Вместо португалеца обаче зад дъската с белите фигури стои именно Ренар, който буквално матира Меси и аржентинците.

Реклама
Реклама
Реклама