Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13147511 www.bgdnes.bg

Радостин Кишишев: Англия няма шанс със Саутгейт

Стилът на Испания впечатлява, младите им играчи са жадни за успехи

Англия няма да стигне до световната купа, докато селекционер е Гарет Саутгейт. Мнението изрази бившият български национал Радостин Кишишев, който дълги години игра в английския клубен футбол. "Трите лъва" стартираха ударно с успех с 6:2 над Иран, а днес играят възлов мач срещу САЩ.

"Англичаните показаха нелоша игра в първия мач, но да не забравяме, че Иран не е футболно величие. Струва ми се, че с този треньор Гарет Саутгейт няма да успеят да стигнат до световната титла. Те трябваше да спечелят европейското първенство миналата година, но не го сториха. Англия има страхотна атакуваща мощ и не трябва да бъде така предпазлива. Малко по-страхливи са, отколкото трябва, в последните години и всичко това идва от треньора", заяви пред "България Днес" Тинката. 48-годишният бивш защитник игра на световното първенство във Франция през 1998 година, където участва и в трите мача на българския тим.

Реклама

"Ясно е, че англичаните ще преминат групата си. Когато започнат елиминациите, тогава вече идва голямата роля на треньора. С тези футболисти, с които разполага Англия, те трябва да доминират във всеки един двубой. Дано са си взели поуки от миналата година. На всяко едно голямо първенство има фаворити, които губят първия си мач. Испания не блести с големи звезди, но стилът и начинът им на игра впечатляват. Много ще е трудно на всеки един отбор срещу тях. Испания е един от скритите фаворити. Футболистите им са млади и жадни за успехи", смята Кишишев, след като "Ла Фурия" започна мощно със 7:0 над Коста Рика.

"Дали изборът на Катар за домакин на световно първенство е бил правилен, ще можем да оценим след време. Стадионите са уникални, но извън тях не всичко е перфектно. В страната има много рестрикции, които със сигурност не са по вкуса на всички", добави Тинката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама