Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13186740 www.bgdnes.bg

И известните ги бият

Диана Димитрова е поредната жертва на насилие

Жени Калканджиева, Денди, Деси Зидарова и Катрин Вачева са само част от пострадалите

Насилието над човешки същества от други човешки същества става все по-осезаемо и видимо. Посягащите върху свободата, достойнството и личното пространство на другия комай не различават обществените и хуманните правила и живеят в свой паралелен, химерен свят.

Реклама

Да вдигнеш ръка към някого, без значение от пола и възрастта му, да го удариш, следиш, дори да му крещиш, като че вече не е нещо чак толкова сензационно. За жалост.

Последната, която призна, че е била насилвана преди пет години, но едва сега събира смелост да го признае, е актрисата Диана Димитрова. Тя разказа, че е била насилена по време на снимки и още не може да се отърси от случилото се. За жалост известността съвсем не пази от посегателство.

Преди 2 години брутални типове с маски и метални пръти биха и вкараха в болница колегата ни и главен редактор на "168 часа" Слави Ангелов. Неприятната история се разигра в оживен час на оживения столичен бул. "Дондуков" пред дома му.

Друг колега от БНТ - репортерът Иво Никодимов, също бе нападнат през 2017 г. в ранна утрин, отивайки на работа, в Борисовата градина. Иво "се размина" с операция на счупения си нос във ВМА. Никой няма да забрави и случилото се с криминалното перо на "Труд" Анна Заркова, която някой заля с киселина в далечната 1998 г. Ани, вече пенсионер, е жива и здрава до днес, с последвалите увреждания, стъклено око и ужасни спомени.

Други господа също бяха под прицела на "поддръжници". Покойният вече светски хроникьор Любомир Милчев-Денди отнесе боя в началото на годината в собствения си дом заради грабеж, казват от полицията. Медикаментозна кома го държа, но не успя да се изправи на крака и след месец Денди си отиде. Драго Чая също попадна под прожекторната светлина на тормозените през 2011 г. Версията твърди, че са му посегнали двама души, които се побегнали, щом Драганов се развикал пред входа си на кооперацията в центъра на столицата. По същото време модният корифей Любомир Стойков пострада от двама биячи на платен паркинг в София. Макар и оставен в безсъзнание, нищо не липсва на фешън иглата.

Любимата ни Марги Хранова я сплаши човек, който я сгащи във високия й блок в столичния квартал "Зона Б5" през 2002 г. Певицата отнесе юмрук в лицето и й откраднаха дамската чанта с все документи, пари и телефон. Друга дама, журналистът Люба Кулезич, стигна до "Пирогов" през 2013 г. след безмълвните ритници, получени в гръб и повалили я на земята от облечен в анцуг левент. Преди 6 г. над нашумялата с мемориалната си фотосесия Рут Колева също в паркинг имаше изразена агресия, довела до синини по тялото й. По нейни твърдения. За разлика от тези на нападателите й.

Реклама

2013 г., моделът Деси Зидарова - пребита с бухалки пред собствения й салон за красота. 1995 г. - тогавашната Мис България Жени Калканджиева се сдобива с доживотен белег от 30 см, който и до днес й напомня за разкъсания й черен дроб и политическия скандал, в който се забърка. 2011 г. - друга красавица - моделът Катрин Вачева, бе заплашвана със смърт, зверски бита, колкото футболен мач време, и държана заключена против волята й от бившия й - екснападателя на "Литекс", "Славия" и др. Орлин Орлинов. Той на свой ред също "пострада" от непознати, и то много, заради факта, че случилото се с Катрин е само част от криминалното му досие.

На Пловдивската Мис Джули Стоянова преди 6 г. бе обезобразено лицето пред безучастни погледи на айляци в баш центъра на Филибето. Попфолк певицата Дебора също не случи на мъже. Нейно пернишко гадже й посягаше от ревност към професионалните й отношения с Фики, след това таткото на сина й Самуил – Стоян, твърдеше, че я е "поръчвал" срещу пари. Поради което Дебора води срещу него куп дела, защото отричаше казаното.

Сред пострадалите са още Яна Маринова, Жана Бергендорф, Рая Пеева, Анита Мейзър и много други... Не можем да изброим всички. Затова ще продължим.

Не сте сами!

Реклама
Реклама
Реклама