Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13187267 www.bgdnes.bg

Прокуратурата погва насилника на Диана Димитрова

Нека съвестта му го съди, не аз, казва актрисата пред Калин Терзийски

Започва разследване кой е бил изпълнителката преди пет години

Софийската районна прокуратура се самосезира за побоя над актрисата Диана Димитрова. Това обяви пред "Бълагрия Днес" Мадлен Шишманова - говорител на Софийската районна прокуратура. В понеделник актрисата публикува пост в социалните мрежи, в който обяви, че преди пет години по време на снимки е била насилвана. След думите на Димитрова прокуратурата започва разследване на случая.

Самата Диана Димитрова е споделила пред един от най-добрите си приятели Калин Терзийски за случката с насилието, упражнено върху нея преди пет години.

Реклама

"Да, сподели ми още преди години какво е станало, дори и човека, който й го е причинил, но аз няма да съм този, който ще го посочи. Тогава не обърнах много внимание на думите й, тъй като в тези среди насилието е често срещано явление. Но явно много й е било болно на душата, за да изригне така в нета."

Това сподели пред вестника Калин Терзийски, човекът, който е написал две книги за Диана Димитрова, в едната от които дори споделя за силните си чувства към актрисата. "Винаги сме се подкрепяли взаимно, направихме много един за друг", уточнява Кайо, който също като Диана рисува и прави изложби.

След случката с насилието над актрисата, за което тя призна публично, стотици нейни колежки я подкрепиха с пост във фейсбук, някои от които обаче решиха да замълчат.

"То не е лесно да се говори за това. Представете си колко време Диана е живяла с тази рана, с този абсцес, който накрая се е спукал с това признание. Самата тя ми обясни, че никога няма да каже кой е човекът, защото е християнка и ако каже името му, и тя ще се превърне в насилник. Каза, че няма да е като него и да съсипе и неговия живот, както той нейния.

"Достатъчно е на съвестта да му тежи. Тя ще му е съдник. След моите думи едва ли ще има други колежки, които да съсипе и да им посяга. Но няма да съм аз тази, която ще дръпне спусъка да го съсипе", сподели думите на Диана Калин.

Самата Диана не вдига телефона си цял ден вчера.

Реклама

"Разберете я. Това, което ми прави добро впечатление, е, че в днешно време за насилие много се говори, много се и пише. По мое време се млатихме в училище до кръв, а сега само да пипне някой другарче, и веднага се задействат властите. За съжаление обществото повече се грижи за децата, които може да преживеят насилие, но не и за жените, които са жертва на домашното такова. Всеки ден ставаме свидетели на побои над женския пол, някои от които завършват трагично. Да, за това се говори, но нищо не се прави. Години наред жените търпят, а трябва просто да вдигнат глава и да са безкомпромисни в личния си живот с насилниците", каза Калин Терзийски, който е и дипломиран психиатър.

Според него всичко започва в семейството и битите деца наистина стават биячи като възрастни хора и затова не е виновно само обществото. "Никой не ни учи как да се грижим за душата си, за тялото си, в училище само наизустяваме разни неща, изкуството е все по-малко застъпено", смята психиатърът Терзийски.

Самият той в практиката си е лекувал жени с подобни проблеми. "Обикновено това са чувствителни особи, на които в детството не са давали достатъчно любов. Често това са и деца на разведени родители, с които не е работено много. Насилието може да се гледа в общ план - насилници са и работодатели, които не плащат заплатите на работниците си, насилници сме и ние към себе си, когато търпим всичко, което ни дразни и малодушно си мълчим - спрямо политиците, спрямо недействащите закони, спрямо действителността изобщо", завършва Калин Терзийски.

Реклама
Реклама
Реклама