Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13198922 www.bgdnes.bg

Прокуратурата ще разпитва Диана Димитрова

След като обяви, че е била насилвана

Последната публична изява на актрисата е на изложба срещу насилието на жени

Прокуратурата ще разпитва Диана Димитрова относно твърденията й, че е бита на сценичната площадка по време на снимките на сериал преди 5 години. Софийската районна прокуратура се самосезира след публикация във фейсбук на самата актриса, в която Димитрова твърди, че е била насилена от неин колега. Към публикацията са прикачени снимки, на които се виждат синини от евентуалния побой.

Реклама

След като Димитрова бъде разпитана, прокуратурата ще извика на разпит нейни колеги, които именно тя трябва да посочи като свидетели. Това потвърдиха за "България Днес" от институцията.

Димитрова трябва да даде подробности за случая. Същото ще се очаква и от всички лица, които актрисата ще посочи като свидетели.

След събиране на достатъчно информация наблюдаващият прокурор ще прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление.

Дори и актрисата да не даде сведения за случая, прокуратурата продължава с разследването.

Една от последните публични прояви на открито на Диана бе по време на откриването на фотоизложбата "Не си сама" в подкрепа на насилените жени. Кампанията, инициирана от твореца, художник и гримьор Антония Дончева-Доня, събра 5 популярни актриси - Силвия Петкова, Йоана Буковска, Биляна Георгиева, Деси Бакърджиева и Дария Симеонова, които тя гримира като след побой.

"Това е просто грим. Но историята е истинска!", казва пред "България Днес" Доня, която ни увери, че не познава лично Диана Димитрова. "Да, явно е била на откриването. Но нито ми се е обадила, нито съм я видяла - еуфорията беше голяма тогава и говорих с кого ли не! По този проект работя цели две години и съм доволна, че всички актриси, които изобщо не познавах, както и фотографът Енчо Найденов се съгласиха да участват безвъзмездно и напълно безплатно за каузата!", добавя още Доня.

Тук си задаваме въпроса - дали тази изложба не подбуди актрисата Димитрова да изкаже тези обвинителни слова...

Реклама
Реклама
Реклама