Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13216637 www.bgdnes.bg

Сашко се връща на училище след две седмици

Няма да има неизвинени отсъствия, споделя директорката на школото, където учи детето беглец 

"Да се надяваме, че Сашко ще се върне на училище до две седмици."
Това разкри пред "България Днес" Александър Цветанов, бащата на детето беглец.
"Сашко още е слаб и няма да има сили да се върне в час. Обучава се индивидуално, тоест в отделен кабинет, по главните предмети като български и математика", добави родителят.
На 11 ноември детето изчезва по време на разходка с баща си в пернишката местност Голо бърдо. Спасителен екип го намира в дере по средата на планината 9 дни по-късно. На въпроса как е оцелял, отговор няма. Едно е ясно и то е, че всички в училище очакват завръщането му с нетърпение.
"Рисуването му е най-любимият предмет. На новата му картина има храсти и пътека, сгради със светлини", допълва Цветанов.
Въпреки състоянието си малчуганът не се различава от другите деца, що се отнася до ходене на училище. Ранното ставане за първи час е неписан закон, който не подминава никого, а в тази бройка влиза и Сашко. 12-годишният ученик понякога изпитва затруднения с ранното ставане.


"Сашко обича да ходи на училище, но както всяко друго дете има моменти, в които не му се става. Цялостно е много мотивиран. Той е доста известна личност вече, да се надяваме, че ще се оправи някак с изпуснатия материал", споделя шеговито бащата.
"Чакаме го с нетърпение! Не знаем кога точно ще се върне, но го очакваме. Преподавателите му ще бъдат щастливи да го видят в класната стая отново", споделя пред "България Днес" Вера Даскалова, директор на 8-о ОУ "Кракра Пернишки".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама