Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13217797 www.bgdnes.bg

Тотомилионерите - готвачи,фризьори и шофьори

125-ият богаташ прибира 5,7 млн. лв. 

Инвестират печалбите в бизнес, пътешествия и помощ на приятели 

България има своя нов милионер от тотото. В последния тираж човек от София позна и шестте числа, изтеглени в играта "6 от 49". Комбинацията е 6, 13, 20, 24, 35, 40. Печалбата е внушителна и е на стойност 5,7 млн. лв.

Фишът за 2,60 лв. е пуснат в София, но от тотализатора все още не обявяват в кой пункт е станало това. Новият милионер е 126-и в историята на Българския спортен тотализатор. За следващия тираж в неделя джакпотът ще започне от 2 млн. лева.

Реклама

С 300 бона, или близо 6 млн. лв., по-богат става 31-годишният готвач Петко Семерджиев от Пловдив през 2016-а. В края на март животът му коренно се променя, след като Петко удря джакпота в играта "6 от 49" с фиш на стойност 6,80 лв. Комбинацията от числа е 2, 4, 5, 11, 22, 27. Цифрите му хрумват на място в малък тотопункт в Банско.

Любопитното е, че късметът каца на рамото на Петко в последния му работен ден за сезона в курортното градче. Вместо да се отправи към морето, където да продължи да работи, ергенът стяга багажа и започва да обикаля света.

Допреди да удари шестицата, Петко споделя един покрив с цялото си семейство. След колосалната печалба младият мъж става собственик на няколко луксозни апартамента и вила край морето. Започва да гради собствен бизнес с ресторант, в който е главен готвач.

Само три месеца по-късно през юни софиянецът Ангел Михайловски пуска фиш от 85 стотинки и гушва 3 310 841 лв. 45-годишният мъж скромно заявява, че ще помисли за бъдещето на семейството и най-вече това на децата си и ще инвестира парите в отколешен план, който не пожелава да разкрие.

На път към фризьорския си салон в Силистра Красен Монев взема фиш и задрасква магични за него числа, взети от книгата, която пише. Няколко дни по-късно той плаче от радост и целува същата служителката в тотопункта, която му заверява билета. Шифърът на Краси му носи 3-те милиона печалба. Фризьорът престава да подстригва, обикаля света, пише си книгата и помага на приятели.

Реклама

Крум Тонев паркира служебния си бус, с който разнася месо по магазините, и се прибира у дома. Жена му Искра пуска телевизора и вади фиша, който Крум е пуснал в столичния кв. "Обеля". Докато се занимава със сина си, бъдещият милионер чува ентусиазирания глас на Искра.

"Имаме четворка, не, не... петица... Шестица." Семейството печели 2 867 557.20 лв. Крум три пъти грабва по-рано по хилядарка от петици. Интригуващ факт е, че през 2012 г. родителите му познават и шестте числа в играта, но се оказва, че тогава са пропуснали да пуснат фиш.

На 14 април 2020 г. Лили Митева от Исперих разбира, че държи в ръцете си печелившата комбинация и джакпотът от 5 457 471 лева в играта "6/49" на висока скорост се насочва към банковата й сметка. Така тя става 108-ият тотомилионер и се нарежда в списъка след двамата късметлии, спечелили милионите в два последователни тиража през януари.

Нейният пример се оказва заразителен за почитателя на онлайн залозите Недялко Иванов от София. Девет дни по-късно - на 23 април, щастливият еколог добавя към авоарите си джакпот от 1 597 676 лева, спечелен от играта "6 от 42".

Лекото затишие за няколко седмици се оказва затишие пред финансова буря, предизвикана от късмета на Радослав Петев от Варна. Строителният инженер започва да строи само собствените си мечти с джакпот от 4 193 762 лева, спечелен от играта "6 от 49".

Печалбите у нас са нищо в сравнение с 68-те млн. евро, който гушка леля Гошка в Испания. През август 2016-а тя печели баснословната сума в селцето Кинтанар дел Рей, където от години живее. Броени дни след това жената и семейството й се покриват от страх да не станат жертва на мафията. Едва наскоро отново фамилията на милионерката се появява, след като дълго време е в абсолютна неизвестност.

Съдбата обаче се оказва жестока за други двама печеливши от игрите на щастието. През ноември 2020 г. си отива тотомилионерът от Перник Росен Русимов, забогатял с 4,8 млн. с печеливш фиш. Той издъхва внезапно на сутринта, след като предишната вечер се забавлява с приятели.

Според близки на Росен, по-известен в Перник като Джуджето, той не е боледувал. Извиканите медици само установили смъртта на 55-годишния перничанин.

Броени дни по-рано издъхва и тотомилионерът Румен Пеовски от село Покровник. Въпреки усилията на лекарите в болницата в Благоевград уврежданията, които причинява селскостопанската отрова Б58, са несъвместими с живота. Унищожен е стомахът му и всички вътрешни органи.

Тежка депресия, причинена от серия неудачи, е сочена за основата на фаталното му решение. Пеовски става милионер от тотото, като с фиш от 1,20 лв. спечели близо 1,7 млн. лв.

Реклама
Реклама
Реклама