Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13228033 www.bgdnes.bg

Анте оцеля срещу "Левски"

Победата на "Лудогорец" над "сините" дава глътка въздух на треньора

Треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа получава глътка въздух след победата на неговия отбор над "Левски" с 2:1, която класира разградчани на четвъртфинал в турнира. Очакванията бяха, че при провал срещу "сините" словенският специалист ще бъде уволнен. "Орлите" отстъпиха лидерството в първенството на ЦСКА-София преди началото на пролетния полусезон и това се счита за провал в лагера на шампионите.

В осминафинала за Купата "Лудогорец" трябваше да обръща "Левски" от 0:1 до 2:1. Домакините изостанаха в резултата в 61-вата минута след гол на Уелтон, но с попадения на Игор Тиаго и Бърнард Текпетей "Лудогорец" се класира за четвъртфиналите на турнира. Хосе Кордоба изпусна дузпа за "сините" в 90-ата минута. Така "Лудогорец" за първи път елиминира "Левски" за Купата на България, а за играч на мача бе определен защитникът на "зелените" Антон Недялков.

"В тази среща и двата отбора заслужаваха да победят, но този път успехът беше на наша страна - коментира Недялков. - Спечелихме заслужено. Чувствам се изморен, но щастлив, защото победихме. Дотук направихме много добър сезон, особено в Лига Европа. Сега заслужено ще почиваме, а след паузата ще се борим и за титлата в първенството."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама