Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13305856 www.bgdnes.bg

Най-добрата приятелка на убитата Евгения: Бял ден да не видят баща и син Владимирови!

Над 2 милиона кръвнина искат близките на жертвата, делото тръгва на 17 януари

На мирен протест с искания за справедливост и доживотен затвор без право на замяна за Орлин и Пламен Владимирови за жестокото убийство на 33-годишната Евгения Чобанова се събраха близки и приятели на погубената жена пред Съдебната палата в София.

Реклама

"Първо искам да кажа, че това не е протест, събрали сме се, за да покажем и изкажем очакванията си от съда. А те са доживотен затвор без право на замяна и за двамата - за бащата Пламен и за сина Орлин." Това каза пред "България Днес" най-добрата приятелка на жертвата Диана Стоева.

На въпрос дали е имало признаци на агресия в семейството на младата жена в миналото, Стоева бе категорична, че не е имало никакви проблеми. "Семействата ни се познават отдавна, тя ми беше най-добрата приятелка. Никога не е имало разправии, скандали или каквато и да е била саморазправа", разказва Стоева.

"Надявам се и аз, и всички тук, ако Орлин поиска по-лека мярка за неотклонение, съдът да не я уважи. Ние живеем в един блок в столичния кв. "Лагера" и мен ме е страх от Орлин. Не искаме да го виждаме на свобода или под домашен арест."

"Страх ме е, че като баща си може да се разхожда необезпокояван срещу 5 бона гаранция. Не искам повече никой от тях да види бял ден!", така завърши огорчената от системата приятелка на Евгения Диана Стоева.

Пред съда бяха издигнати плакати "Справедливост за Евгения", "Доживотен затвор за убийците", както и "Не искаме убийци сред нас".

Реклама

Майката Капка Чорбанова коментира, че дъщеря й се е оплакала три пъти в полицията от мъжа си, но това не се е сметнало за домашно насилие. Тя благодари на събралите се в подкрепа на дъщеря й.

"Кои сте вие да убивате? Кой ви даде това право?" С тези въпроси Капка Чорбанова се обърна към съпруга на мъртвата си дъщеря Орлин Владимиров и баща му Пламен.

"Искаме доживотна присъда без право на замяна за убийците на Евгения. Надявам се да има справедливост и съдът да вземе правилното решение. Това е замислено убийство, а не е състояние на ефект", каза тя.

Очевидно за семейните проблеми са знаели само тесен кръг от хора, тъй като съседите не са чували разправии и са си мислели, че Владимирови живеят като в приказка.

Припомняме, че тялото на Евгения бе намерено преди година в куфар във водоем в Перник. Младата жена изчезна през октомври, а трупът й бе открит през ноември миналата година. За убийството са обвинени мъжът на Евгения – Орлин, и баща му Пламен, който, според разследващите, е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението. Но въпреки това Темида реши да го освободи срещу скромната сума от 5 бона гаранция.

След убийството Орлин ползва телефона и профилите на Евгения, представя се за вече мъртвата си съпруга. В чатове твърди, че отива на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие Орлин повтаря и пред ченгетата. Даже взема участие и в издирването на съпругата си. В крайна сметка признава всичко, а като негов съучастник е обвинен баща му Пламен.

По време на разпоредителното заседание близките на Евгения поискаха кръвнина от Орлин и Пламен Владимирови в размер на над 2 милиона лева.

Същинското дело тръгва на 17 януари. Съдия Вера Чочкова отхвърли искането на адвокатите на Орлин и Пламен делото да бъде върнато на прокуратурата и да се гледа при закрити врата.

 Издръжка

Отхвърлена беше само издръжката, която Орлин трябва да плати на 6-годишното им общо дете с Евгения. Тя беше изчислена от представителя на момченцето в размер на 75 хил. лв. До 2034 г., когато той ще навърши пълнолетие.

Реклама
Реклама
Реклама