Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13314741 www.bgdnes.bg

Роми се прочуха с кючек в Лондон

Оркестър и певица откриват български магазин в британската столица

Роми разтърсиха Лондон с тежък кючек!

Видео от атрактивната ситуация се появи първо в социалните мрежи, а след това беше разпространено от медии във Великобритания и Сърбия.

Нашенци от Карловско, които живеят на Острова, откриват български хранителен магазин в покрайнините на Лондон. Вместо традиционно събитие с прерязване на лентичка и кратка реч на входа на магазина се нарежда оркестър с йоника, цигулка и кларинет. Има и руса певица, която завърта кръшни ритми и много оригинален текст:

Реклама

"Той има магазин в Лондон, има пари в джоба си, печели "халал" пари. Грижи се за майка си, живее в Лондон. Отвори магазин. Грижи се за майка си".

Музикалната формация има за цел не само да отбележи откриването, но и да привлича клиенти. По рафтовете има традиционни български продукти като лютеница и бяло сирене, могат да бъдат намерени и редица колбаси, които се продават и у нас.

Медиите зад граница разказват, че жителите в северните предградия на Лондон са били силно шокирани от импровизирания концерт, като разкриват, че са останали непонятни за тях както текстът на песента, така и цялата идея на събитието.

В коментарите в социалните мрежи се вижда, че български роми въ Великобритания са във възторг от магазина и най-искрено се интересуват дали могат да си купят царевични пръчици, тъй като най-много им липсват от България.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама