Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13465087 www.bgdnes.bg

Покушение срещу тонрежисьора на филма "Ботев"!

Мъж надупчи посред бял ден гумите на колата на Денислав Димитров

Мъж, чиято самоличност е все още неизвестна, е надупчил онзи ден гумите на фиата на Денислав Димитров, научи ексклузивно "България Днес" от негови близки. Младият музикант е тонрежисьор на филма "Ботев" на Максим Генчев, който раздели българското общество на две - на фенове и противници на лентата.

"За Дени мога да кажа само хубави неща, много талантлив младеж! Познаваме се от Музикалната академия, с него работихме много успешно над музиката за филма", каза за вестника композиторът на "Ботев" Добромир Кисьов.

Реклама

Денислав, или Дени, както го наричат приятелите му, не бил изобщо човек, който се замесва в конфликти.

"Той е кротко и възпитано момче, изключено е да има врагове", единодушни са негови съседи и колеги.

Вандалският акт се разиграва посред бял пред кооперация, в която живее бащата на младия музикант, в района на столичната Сточна гара. Този ден фиатът, който се водел на името на Денислав, бил паркиран пред кооперацията от неговата майка, научи "България Днес".

Млад мъж и жена, случайно минаващи покрай мястото на покушението, виждат мъж, който, без да се крие, дупчи гумите на колата. Свидетелите веднага викат полиция и вандалът е заловен на местопрестъплението. След снетите писмени показания на очевидците задържаният е откаран в районното управление на МВР.

Родителите на младия композитор и самият той били информирани по телефона за инцидента от органите на реда. В момента на дупченето на гумите и след това Денислав бил в квартирата си близо до столичните Пет кьошета, в които живее с майка си и баба си. 80-годишната жена все още карала фиата, а майката на музиканта, която през последните години работи в Германия и Австрия, се придвижвала с друг автомобил. Самият Денислав нямал шофьорска книжка, научи още "България Днес".

В сградата, пред която се разиграла вандалщината, тонрежисьорът на филма "Ботев" оборудвал студио, същевременно правел капитален ремонт и на апартамента на баща си.

"Ще се наложи да сменяме гумите на колата, това е много неприятно, защото освен разходите това можеше да забави заминаването ми за чужбина, където имам професионален ангажимент", коментира майката на Денислав Димитров. Той и близките му ще трябва да установят чрез проверка при вулканизатор колко са били износени гумите на колата, за да се определи сумата на обезщетението, което ще получат.

Реклама
Реклама
Реклама