Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13514237 www.bgdnes.bg

Вирус тръшна Минчо Празников

Лекувам се, но съм на легло и трудно говоря, разкри синоптикът легенда 

Зимен вирус е повалил легендата на българската метеорология Минчо Празников!

Това призна пред "България Днес" 84-годишният синоптик, с чийто прогнози от малкия екран израснаха поколения българи.

"Болен съм и не се чувствам много добре. Не знам дали е точно грип или някакъв друг вирус. Лекувам се, но съм на легло и трудно говоря. Дано да се оправя по-бързо", сподели пред вестника Празников, който с нетърпение очакваше да си отиде коронавирусът и смело си сложи еднодозова ваксина.

Реклама

"Усещам как силите ме напускат! Преди бях жизнен и не се спирах, а сега почти не излизам от вкъщи. Като остарее човек, и започва да се пази от всичко", призна преди време синоптикът, който стана изключително популярен с неподправеното си чувство за хумор. Въпреки че отдавна не работи, Празников продължава да следи прогнозите за времето. И казва добри думи за синоптичките, които според него се справят добре с ангажиментите си.

"Освен съпругата ми моя любов беше и активната професионална дейност десетилетия наред. Но, както забелязвате, годините минават, а времето не спира да тече - това е законът на живота. Често се случва, дори и да ви се стори смешно, да ми се мярват пред очите диаграми и прогнози. Вярно е, че бивш синоптик няма, но едно е да си активен, друго е да си само наблюдател", добави метеорологът, който се е отдал на пенсионерския живот.

"България Днес" му пожелава бързо оздравяване!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама