Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13559885 www.bgdnes.bg

Българският Кен Илиян Илиев: Не съм пластмасова фигурка!

Нямам идоли и кумири, казва моделът с най-симетрично лице в света 

"Определението Българския Кен, което чуждите медии ми лепнаха, много ме забавлява. Дори направих песен, с която иронизирам това. Истината е, че никога не съм искал да приличам на пластмасова фигурка. Нямам идоли и кумири. Опитвам да търся своята индивидуалност и да залагам на нея. Не се обиждам от подобен тип сравнения, защото всичко е въпрос на естетика и при всеки тя е различна."

Това сподели пред "България Днес" Илиян Илиев, който стана популярен още като дете модел, след като спечели редица титли от конкурси за красота в България и чужбина. Парагвайско списание го постави на 37-о място в глобална класация за най-красивите модели за 2012 година, а година по-късно японско списание определи Илиев като един от моделите с най-симетрични лица в света.

Реклама

"За мен моделството винаги е било стъпка за развитие на актьорската ми кариера. От 8-годишен съм в модните среди. Харесваше ми, че още като малък имах възможност да си докарвам приличен доход", коментира младежът.

Освен като модел Илиян се развива като успешен актьор, гримьор и преди години като моден стилист. Илиев е единственият ни сънародник, който може да се похвали с две поредни награди за "Любим актьор на българската публика".

"Да стана актьор е моя сбъдната мечта от детството. Помня как на 4 години майка ми и баща ми ме заведоха на театър. Тогава попитах: "Тези хора знаят ли, че ги гледаме?", и родителите ми обясниха, че те са актьори и това е тяхната работа. Още от тогава реших, че един ден това ще е професията ми", разказа с умиление звездата от онлайн сериала "Следвай ме".

От няколко години Илиев гради кариера и като гримьор. Определя се като "гримьора не само на звездите", защото се вдъхновява от щастието, което носи на хора, които рядко използват такива услуги.

"В работата ми като модел много често гримьорите ни връзваха тенекии и не идваха. От модната агенция ме записаха на два курса през няколко години и по един месец ходих да се уча на грим. От малък обичам да рисувам и посещавах уроци по рисуване. Гримът е пряко свързан с умения, които придобих по време на художествените уроци. Професията ми тръгна като хоби, защото гримът ме разтоварва, хареса ми възможността да подчертавам красивите черти на хората", разказа още пред вестника Илиян.

На въпроса дали има пластични операции, Илиев категорично отговоря, че няма нищо подобно.

"Аз много държа на поддръжката на кожата, но до този момент нямам никакви пластични операции. Чертите ми се трансформират като на всеки порастващ човек. За мен интервенциите, които следват модата, са нездравословни", каза за финал Илиев.

Реклама
Реклама
Реклама