Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13579862 www.bgdnes.bg

Мъри дава втори шанс на Ники Михайлов

Рикардиньо с първи голове за "Левски"

Николай Михайлов получава шанс да си върне титулярното място на вратата на "Левски". Треньорът Станимир Стоилов дава равен старт на ветерана и младока Пламен Андреев по време на подготовката.

От представянето им в мачовете и тренировките в Дубай ще зависи кой ще пази през пролетта. На този етап Михайлов започна титуляр в две от трите контролни срещу на "Левски". Но той и Андреев получават равни минути на терена. Пазят по едно полувреме.

Реклама

Михайлов загуби титулярното си място след отпадането от "Хамрун" в Лигата на конференциите. След това бе титуляр единствено в мача с "Вихрен" за Купата на България, който "сините" спечелиха с 4:1. Стражът трябваше да пази и в двубоя с "Лудогорец" от надпреварата, но получи контузия. Вратарят вече е възстановен и ще направи всичко възможно да си върне титулярното място.

Михайлов изведе "сините" с капитанската лента в контролата с "Рига" вчера. "Левски" победи с 3:2. Своите първи попадения за тима вкараха новите попълнения Асен Чандъров и Рикардиньо. Халфът се разписа от дузпа през първото полувреме, а бразилецът бе точен на два пъти след почивката. Едно от попаденията за "Рига" вкара българинът Георги Минчев. Нападателят отбеляза от дузпа.

След победата над латвийския тим "Левски" вече има два успеха и една загуба в контролите. По програма вчера "сините" трябваше да срещнат "Спартак" (Москва). От клуба взеха решение да отменят контролите с руски отбори. "Рига" се съгласи да заеме мястото на московчани. В сряда двата отбора ще играят отново, като тази проверка бе предвидена още преди старта на лагера.

Казусът с базата на "Левски" е все по-близо до разрешаване, обяви министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

"Стадионът на "Левски" от 2021 г. е в плана за действие за държавните концесии, но в последните години не беше направено нищо - заяви тя пред БНТ. - Смятам, че беше направена важна стъпка. Създаде се с моя заповед комисия заедно с ММС и с Областна управа, която да изготви цялата процедура и подготвителните действия за процедурата за отдаване на концесия. Целта на тази комисия също така е да изготви един правен, технически и финансов анализ. Така че всичко това предстои. Ние сме в пълна готовност и работим по този казус. Това нещо да бъде реализирано в най-кратки срокове и да бъде дадено началото на тази процедура за отдаване на концесията."

Реклама
Реклама
Реклама