Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13586849 www.bgdnes.bg

"Миньор" влиза в битката за Първа лига

Новият собственик на "чуковете" Адам Сотков ще бъде представен до дни

Влизане на "Миньор" (Перник) в Първа лига още през този сезон и участие в евротурнирите в следващите няколко години. Това е планът, който ще бъде представен пред привържениците на "чуковете" от новия собственик на клуба Адам Сотков още през тази седмица. Всичко по сделката за придобиване на акциите е договорено, научи "България Днес". Името на инвеститора ще бъде обявено официално при полагането на подписите под документите. Привържениците на "Миньор" са в еуфория след като само преди няколко месеца заплахата от изпадане в Трета лига изглеждаше напълно реална.
Кметът на Перник Станислав Владимиров намекна за добрите новини, свързани с "Миньор", с изявление пред местния сайт zapernik.com. "Собственикът е със сериозен бизнес - категоричен е Владимиров. - Издръжката на клуба ще бъде на ниво. Целите са много високи. Спрях финансирането на клуба с общински пари. Това е правилно решение. Многогодишна агония на клуба от пусто в празно. Намерих частен собственик, който ще издигне "Миньор" на друго, много по-високо ниво. Надявам се, че феновете ще подкрепят отбора и ще пазят собствеността му."
Потърсен за коментар от "България Днес", Владимиров беше лаконичен вчера: "Нека всичко приключи и ще дам интервю. Все още нищо не мога да потвърдя."
В момента "чуковете" се намират на 13 позиция в класирането с 20 точки. За да изпълнят целта си за влизане в Първа лига още през този сезон, перничани трябва да стопят преднината на отборите в челната тройка. Водач е тимът на ЦСКА 1948 II с 35 точки, втори е "Крумовград" с 30 точки, колкото има и третият "Етър" (Велико Търново).
Едно е сигурно - евентуално завръщане на "Миньор" във футболния елит на България ще гарантира още горещи емоции за всички привърженици.






Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама